Hoppning

Idag tog jag och Bellan och hakade på Fia.J när dom skulle hoppa i paddocken idag. :-) Vi hoppade en bana med 3 olika kombinationer, med fokus att behålla en bra rytm.
 
I början så kändes B stark och taggad, så jag blev lite less och frustrerad. Men vad kan man begära av en häst (och ryttare) som inte hoppat på 6 veckor? Iallafall, de blev betydligt bättre efter att hon satts i arbete. När vi väl skulle hoppa banan gick de skitbra tycker jag! Hoppade den 4 vändor. Och de två sista var bäst, för då fick jag tips om hur jag kunde rida för att det skulle bli bättre, och gud så mkt bättre de blev!
 
Det krävs så lite för att det ska bli så bra. Idag blev jag påmind om att göra hästen klar innan nästa hinder. Jag satt annars och bromsa/kontrollerade in i det sista innan avstampet. Men nu fick jag träna på att ta det med henne direkt efter ett hinder, så att hon var klar och med mig inför nästa hopp. Och det gick så himla bra!!
 
Kommer en film i nästa inlägg, med alla 4 rundor. :-) BTW blogg.se krånglar lite. Det ska inte vara kursivt och understrukit på den andra fetmarkerade texten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0