Vila

Blev ingen ridning ikväll. Har huvudvärk och känner mig tung i huvudet.. Sen blev jag stressad över att jag ska upp 5.30, och hade inte kommit hem förrän runt 23 om jag skulle ha ridit..

Dock får jag ångest för att jag inte rider. Jag vet att jag lovat mig själv att få ta det lite lugnare, att hon ska få gå på halvfart under sommaren. Dessutom har jag medryttarhjälp 2 dagar i veckan, ÄNDÅ får jag ångest när hon får stå. Tror ni att det är någon fara? Eller nojar jag bara? Det jag får ångest över är att en vecka så går hon kanske alla dagar utom en, och en annan vecka står hon kanske 2-3 dagar, ibland på raken. En vecka så går hon kanske ett par dressyrpass där hon får kämpa lite, och en annan vecka går hon bara lungt med lite skritt och trav i skogen.

Gud hjälpe me! :-P Jag orkar inte gå och oroa mig JÄMT. Över ALLT. Och får jag bort en noja så poppar en annan upp. Som om jag alltid måste ha nånting att oroa mig över, så sjukt jobbigt! Blir tokig. Men skam den som ger sig, det ska bort. :-)

Fina fina hästen <3 Imorgon SKA jag rida.. :-)

Kommentarer
Postat av: Linda Gissberg

Jadu, jag känner nog igen det dära med att man går & oroar sig för saker, och sedan får ångest för det :/

Svar: Jobbigt :/
Josefine Fred

2012-07-06 @ 22:31:18
URL: http://brownstar.blogg.se
Postat av: matilda

fin häst! :)

Svar: Tack så mkt!
Josefine Fred

2012-07-06 @ 22:34:38
URL: http://skogsrusset.blogg.se
Postat av: Emelie

Det är inget att oroa sig för =) Men jag vet vad du menar, Rune går alltid 6 dagar i veckan så får han en vilodag. Och jag avskyr när allt skiter sig så han får stå 2 dagar.

Svar: Good! :) Ja.. det är jobbigt!
Josefine Fred

2012-07-06 @ 22:36:54
URL: http://semlur.blogg.se
Postat av: Erika

Du behöver inte oroa dig. :)
De är nog skönt för henne oxå att få vila kroppen och även huvudet.

2012-07-07 @ 09:38:52
URL: http://eriikapettersson.blogg.se
Postat av: mickis

Känner igen det där jag oroar mig jämt för mina hästar,och få jätte dåligt samvete om dom får vila nån extra dag i bland:)Men du behöver inte oroa dig hon lider inte av att få lite semester i bland :D:D

2012-07-07 @ 11:06:37
URL: http://ridtravarkillen.blogg.se
Postat av: anna

Jag är höggravid just nu och min körponny har fått "vila" väldigt mkt de sista två månaderna. En tur varannan dag kan funka, eftersom jag mest tömkör nu, tränar på volt osv alternativt tar en tömkörningspromenad, med lite övningar på vägen.

Jag ser på henne om hon blir rastlös, vilket bara har hänt en enda gång ännu. Vissa hästar klarar av att stå längre perioder, andra klarar inte en dag. Beror ju på hagens storlek och vad det finns för annat att sysselsätta sig med. Min härjar med sina kompisar i hagen varje kväll och de ser jättelyckliga ut. Längre vilor (från 2-3 dagar upp till nån månad) kan också göra att saker hinner falla på plats i huvudet på hästen och göra att det plötsligt går BÄTTRE än innan vilan.

Försök att inte oroa dig, du kommer se på henne om hon inte skulle må bra. :)

Svar: Tack för svar! Det som oroar mig är ledinflammationer, jag inbillar mig att om jag rider oregelbundet, och vissa veckor väldigt lungt, vissa veckor "normala" dressyrpass/hoppass så ska hon bli halt. Jag har en väldig noja för ledinflammationer, och de är där min oro för henne och för min ridning grundar sig i hela tiden. :-/
Josefine Fred

2012-07-07 @ 11:37:35
URL: http://meandelvis.wordpress.com
Postat av: Susanne

Förstår faktiskt inte hur ni orkar rida dom 6 dagar i veckan och få ångest över om ni inte gör det =P Travhästarna tränar 3 dagar i veckan och presterar på toppnivå men då tränar dom ordentligt när de väl tränar men i ca 20-40 minuter beroende på arbete. Min tar jag varannan dag och ibland någon dag på rad om det är lättare arbete, försöker alltid ha ett ordentligt pass när jag kör varannan dag och därmed hinner musklerna återhämta sig. Alternativt slaggtur dagen efter en hårdare träningspass så kroppen blir av med restprodukter.

Svar: Skämtar du?! Detta kan vara min räddning :D Hahahaha. Jag som varit nojig över om jag ens vågar dressyrträna när hon inte går fullt ut! Och ännu mindre hoppträna på träning. Ska tänka på det du sagt :-) TACK!
Josefine Fred

2012-07-07 @ 20:38:44
URL: http://tantgigant.bloggplatsen.se
Postat av: Gabriella

Inte behöver du oroa dig :) hästarna på min skola går vissa veckor väldigt hårt och det kan då komma perioder då de står en längre tid (kan vara från 3 dagar till flera veckor!) Och ingen av dem har något i benen. I naturen sker inget regelbundet, där kommer det alltid överraskningar. Hästarna är tåligare än vi tror, finns inte så mycket att oroa sig över egentligen. En välskött och frisk häst behöver du inte oroa dig över, Bellie kommer inte bli halt bara för att hon får några dagars vila. På sommaren brukar man här ge hästarna nästan 1 månads vila för att de riktigt ska kunna slappna av och bara vara hästar. Min mår otroligt bra efter det, och det gör dem väldigt gott! =) Och jag vet hur det e med ångest! Jobbigt, jag får det över en massa saker ibland, som vissa kan tycka "varför har du ångest över nåt sånt litet". Tyvärr bestämmer man inte själv när det kommer, men man ska försöka att tänka positivt så slipper man det till sist!

Svar: Tack så mycket för ditt svar!! :) Jag ger gärna 2-3-4 veckors vila i sträck oxå, det är just dehär oregelbundna som jag oroar mig för. Att hon ibland bara vilar 1 dag i veckan, vissa ggr 3 dagar i rad, vissa ggr varannan dag. Vissa ggr går hon lungt hela veckan, andra veckan går hon 2 dressyrpass etc.
Men du har säkerligen rätt! Tack så mkt igen, uppskattar ditt svar. :-)
Josefine Fred

2012-07-09 @ 00:59:03
URL: http://gabbi-l.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0