Dressyr på finaste tjejen!

Slutade jobba runt 20, och skulle gå upp till betet en sväng då för att kolla till Bellsan. Var tänkt att hon skulle vila, men jag blev ridsugen och kom på att om jag snabbade mig så skulle jag hinna innan E kom och hämtade mig. Det är verkligen storm här, så jag funderade både en och två ggr om jag verkligen skulle bege mig ut, både i storm och tokstressad som jag var. B brukar ju känna av minsta lilla, och jag brukar inte kunna prestera som stressad.
 
Men beslöt mig för ett dressyrpass, och påvägen dit smsar E och säger att han blir sen. Perfekt!
 
Bellie var tokfin idag. Hon var hur lugn som helst, både innan jag börjat rida och när jag red. Toklugn, fastän hästarna i hagarna bara flög omkring och kutade som dårar. Tänkte att det nog var lugnet före stormen. Men icke, hon var lugn hela tiden.
 
Fokus låg på mig idag, på att jag skulle inverka rätt och inte fokusera på B i första hand. Och så gick jag tillbaka till några av dressyrlektionerna jag tagit för G, och så hörde jag hennes uppmaningar i huvudet hela passet - vilket fick mig att komma till ridning, och B till arbete. Red en övning i trav, som går ut på att ställa hästen utåt på långsidorna, och inåt på kortsidorna. När den övningen går bra och hästen blivit följsam går jag vidare till att lägga en volt på kortsidan, och att flytta bakdelen inåt på halva långsidan. När det gick bra bytte jag varv.
 
Därefter körde vi galopparbete, och där fick jag verkligen fokusera på mina hjälper då hon tycker det är hemskt jobbigt och gärna blir något springig. Men det gick jättebra! Lade volter längs både lång- och kortsidor, hela vägen. Och på slutet kom hon till jättefint arbete. Bröt av och bytte varv innan hon blev alltför trött.
 
Högern är rätt så besvärlig.. Den blir väldigt fyrtaktig och hon blir i princip spikrak, samtidigt som jag har svårt att trampa ner i höger stigbygel och sitta ner på sittbenet = bad combo. Men skam den som ger sig. Red på som vanligt längs vägarna jag planerat att rida, samt lade till att flytta ut henne några steg i taget i vissa volter vilket funkade jättebra. Tillslut blev hon mjuk och följsam även i höger, men då bröt jag av väldigt fort för hon blev trött vill jag lova.
 
Blir att jobba vidare på detta sätt, för de funkade skitbra. Och det blir att fortsätta komma till ridning nu, inge latsida mer.. Måste tänka på var jag har min kropp så jag blir medveten om vilka signaler jag sänder ut. :-)
 

Kommentarer
Postat av: Malin

Fina ni är :D

2012-06-21 @ 10:00:32
URL: http://malinottenback.blogg.se
Postat av: Lisa - yrdressage.blogg.se

Vilken läcker häst!

2012-06-21 @ 13:03:51
URL: http://yrdressage.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0