Dressyr

Idag blev det ett litet dressyrpass för mig och B. Påvägen dit fick jag först hoppa av för att hon VÄGRADE gå. Gud vad less jag blev. Hoppade upp igen, och efter en minut gör hon samma sak igen, varpå jag blir SUR och banne mig ska ha över henne oavsett vad tusiken hon hittar på. Och tro inte på fan att de funkade! Hahaha. :-D Vart faktist chockad, för hon blir så otroligt arg på mig när jag skänklar på elr smackar på henne när hon helst inte alls tänker gå. Men tillslut så :-D Fick hålla på så ett par-tre ggr innan hon flöt på normalt. Skam den som ger sig!

Dressyrpasset då...
Var väl inte det bästa, men jag tror detta beror på mig, såklart. Bellie i sig är väldigt fin, och gör många rörelser/moment betydligt bättre än vi lyckats med förr, men jag får liksom inget flyt i min ridning. Så fort vi är inne i en övning typ en skänkelvikning eller volter, så går det jättebra. Jag får henne att ställa, böja, flytta och forma sig alldeles suveränt. Skänkelvikningarna flöt på som aldrig förr. MEN - vi får som sagt inget flyt i det hela överlag. Så fort jag rider ur en övning så är hon steget före mig och springer iväg totalt elr förväntar sig galoppfattning elr något. Hon väntar inte på mig alls emellanåt.

Övade som sagt skänkelvikningar först, sen körde jag på galoppfattningar i båda galopperna i två omgångar. Hon blir så nedrans stark när vi saktat av efter en galopp. Men avsaktningarna börjar ta sig iaf, dvs hon börjar sakta av när jag ber henne om det och inte 30 meter senare. Men sen, då bär det av i världens trav och så hänger vi fast i bettet och springer för allt vad vi är värd. Det är typ här våra problem befinner sig. Men det är nog bara att träna och träna, för förut så kunde jag ju inte ens sakta av från trav till skritt utan en stoppsträcka på minst 20m. Nu saktar vi av från trav till halt. Så de går ju!

Och flera veckor senare
rider jag fortfarande som en uppstoppad padda, så jag MÅSTE ta en dressyrlektion snart - hur pank jag än må vara. Jag kan inte fortsätta rida såhär illa, särskilt inte när B är så fin. Det vill jag ju ta vara på.

Så jag bara måste plocka
ur de positiva delarna ur dagens pass så att jag inte trycker ner mig själv alldeles, för det är svårt att inte känna sig värdelös när man fan i mig inte kan rida. :o

* Skänkelvikningarna - bättre än någonsin
* Böjer, formar och ställer otroligt bra i volterna - oavsett varv
* Högerfattningarna superfina
* Båda galopperna väldigt trevliga idag, främst vänstern
* Hon bär sig riktigt bra i galopperna i ett betydligt lägre tempo än vi brukar rida (vilket kanske är anledningen till att hon fort blir trött i avsaktningarna, när jag ber om en så kort galopp)


Tänker jag på allt detta
ovan så är ju passet absolut inte fy skam, utan tvärtom hon har gjort en massa massa framsteg istället. Klarar av tempon och rörelser vi inte fixat så bra förr. Så nu ska jag sluta kalla mig själv för en uppblåst padda och vara stolt istället!

Kommentarer
Postat av: sofie

Vi har också haft lite problem med avsaktningarna från galopp. Fick då tipset av min kära vän Anna att "jobba honom ur galoppen". Så fort vi gjort en avsakning så börjar jag göra en skänkelvikning i traven. Då måste dom sätta under sig genom hela avsakningen och kan inte "springa ur" den. Detta funkar väldigt bra på Tarzan, men det är ju en jobbig övning eftersom det krävs att dom verkligen sätter under sig. Ett tips värt att prova ändå :)

2012-06-04 @ 21:47:00
URL: http://tarsans.blogg.se/
Postat av: Anna

Såg Bellie i hagen idag!

Vi skulle till pärlan på stornäset, eller vad det heter, och då såg jag henne :')

Galet fin är hon!

2012-06-05 @ 01:27:27
URL: http://teammittsvenska.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0