Halvkasst dressyrpass

Eller helkasst. ;) Nerå ska inte vara sådan! Man kan alltid plocka ut något bra ur varje pass. Vilket jag även ska göra efter en liten analysering. ;)
 
Jag var rätt spänd och nervös innan passet redan eftersom E skulle med och fota, och jag stressar upp mig själv att jag måste skynda mig osv så han inte blir uttråkad (inget som kommer ifrån honom över huvudtaget utan detta är endast i mitt huvud). Så det kan ha bidragit till hur fröken B kändes idag. Hon var nämligen rätt spänd, och inte alls med mig, utan i sin egna lilla värld. Som sagt kanske för att jag var i min egna lilla värld oxå.
 
Men jag försökte fokusera på min sits och hjälpgivning, och fokusera på en övning som kallas flugan. Den består av en volt på ena långsidan, och sen fortsätter man snett igenom till A eller C, där svänger man tillbaka ut mot staketet oxå när man kommer till mitten av långsidan går man in på volten igen. Övningen kändes inte så lämplig idag då allt blev ofokuserat idag. Jag fick inte riktigt henne att komma till arbete.
 
Efter travövningen körde vi lite galopp istället, och fortsatte att bara rulla i respektive galopp längs långsidan men med en massa volter inlagda för att hon själv ska få stanna upp och tänka till. Idag var högern bättre än sist, härligt. Men det tog några varv/volter innan hon kom loss, och då krävde jag lite mer än förra ggn vilket gick jättebra. Hon formades efter volten och kändes rätt mjuk, istället för att bli spikrak och inte alls forma sig längs volten då det blir jobbigt.
 
Vänstern var väldigt springig idag. Jag svängde in på volter rätt mycket här oxå eftersom hon jädrar i min lilla låda gärna ville springa ifrån arbetet totalt idag. Jag var bara lätt och mjuk i handen och såg min väg framför mig, så hon fick ju bromsa upp sig själv och tänka på var hon satte fossingarna när hon kom där i 110 och jag bestämde mig för att vi skulle lägga en volt. Tillslut kom hon lös även här och formade sig fint.
 
Tilläggas kan ju att detta tycker hon är jätte,jättejobbigt. Att jag kommer åt henne på detta sätt även i galoppen. Båda galopperna bryter hon av flera ggr och det är då inte vanligt i högergaloppen. Men detta blir som sagt väldigt jobbigt. Därför kräver jag inte så mycket när hon väl kommit dit jag vill. :-)
 
När jag travade av henne på slutet så tänkte jag ställa och böja lite till för att känna om hon kommit loss i traven oxå... och det hade hon - i höger varv! Där blir hon annars väldigt rak och svår att forma, men nu var hon rätt så mjuk, och istället stel i vänstern..? Som hon annars är mycket lättare att forma i.
 
Passet kändes som sagt inte så bra idag, men tänkte plocka ur de bra delarna ändå för att det är bättre att fokusera på det bra än att tänka på det som gick sämre.
 
* Hon kom lös väldigt bra i högergaloppen
* Hon kom lös i vänstergaloppen oxå
* Hon blev mjuk och fin i höger varv i traven på slutet
 

Kommentarer
Postat av: Julia Kling med ridtravaren I Hear Music

Sen ska man ju tänka på att travarna är avlade för att inte galoppera så det är ju extremt jobbigt att galoppera för dem. Men det blir ju lättare för dem om man jobbat upp dem ordentligt i traven, jag har jobbat i ett halvår med traven bara :)

2012-06-24 @ 16:44:04
URL: http://oneofmusic.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0