My own words

"En häst är inte sämre än vad ryttaren gör den till" ....Blir så himla irriterad på allt detta skyllande hit och dit på hästen. Hästen kan inte si, hästen kan inte så. Hästens fel hit, hästens fel dit. När det egentligen bara brister i grundridningen. Backa tillbaka några steg, analysera vad som är fel och hur ni som ryttare kan åtgärda detta utan en massa groteska bett och remmar hit och dit. Ni kommer aldrig att bli en skicklig och lyhörd ryttare på det sättet ni beter er, tyvärr. Jag kan för mitt liv inte förstå varför man väljer att dölja ett problem istället för att lösa det.
 

Kommentarer
Postat av: Q Ord och inga visor!

Det är så sant som det är sagt !Detta som du beskriver ovan är en av anledningarna till att jag tjatar mig halvt fördärvad om grunderna i min blogg.För det är där det slarvas jämt för människan har på tok för bråttom alternativt är för bekväm.
mvh/Q

2012-06-22 @ 11:42:36
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Cicci

Så sant som det är sagt! Enda gångerna jag tycker att man får säga att "det är för att hästan inte kan" det är när det är en unghäst eller när den precis blivit inriden (för det är ju klart att den inte kan allt då liksom). Men det är ju som du säger ryttarens ansvar att lösa det.

2012-06-22 @ 11:50:36
URL: http://cicciflodberg.blogg.se
Postat av: Rebecca

Så jävla bra ord!

2012-06-22 @ 12:35:48
URL: http://www.zkold.devote.se/
Postat av: Elsa

Så sant! Ett bra exempel på det med att dölja problem tycker jag är folk som drar in sina hästar med en massa gummiband och graman tyglar, hästen går ju egentligen inte mer på tygeln för det. Och så fort man tar bort alla hjälp tyglar går ju hästen med huvudet i luften igen;)

2012-06-22 @ 13:35:34
URL: http://ezzaaass.blogg.se
Postat av: Elsa

Eller hur! Tyckte iaf det du skrev var riktigt bra!:)

2012-06-22 @ 13:54:18
URL: http://ezzaaass.blogg.se
Postat av: Linda

Bra skrivet. Men det går ju lite hand i hand med "Där kunskapen tar slut, tar våldet vid". Tragiskt..

2012-06-22 @ 13:56:53
URL: http://xmyheart.blogg.se
Postat av: Lina m. ridtravaren Siren

Kunde inte ha sagt det bättre själv! Sedan stör jag mig galet på de som skäller på hästen om ekipaget till exempel vägrar ut sig på en tävling. Men, hästen har ju faktiskt inte VALT att hoppa banor med dig. Det är DU som valt hästen. Då kan man ju för fasen inte skälla på hästen för att den inte gjort något som den inte valt från första början :p Idioti!

2012-06-23 @ 10:48:12
URL: http://worldisfullofmagic.blogg.se/
Postat av: sofia

Håller helt med! Skulle aldrig stoppa in ett skarpt bett i min hästs mun, han är så himla känslig och det skulle inte vara rätt någonstans!

Även om han varit lite jobbig i dressyren nu de senaste passen så går jag ju INTE och stoppar på honom en gramantygel t.ex!

2012-06-25 @ 00:33:20
URL: http://shapein.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0