Dressyrlektion

Har idag ridit dressyrlektion för Gunilla. Kan bara säga WOW! Jag är så glad varje gång och det är SÅ värt att betala en extra slant för att få rida själv när det gäller dressyren.

Gick så himla bra idag, och små små tips och knep gör så himla mycket!! Jag hittar nya knappar varje gång och det är verkligen KUL att rida. Riktigt kul. Och i och med att jag får knep att använda min egen kropp och mina hjälper bättre gör ju att jag guidar Bellie i rätt riktning oxå, för wow vilken trevlig häst jag hade i princip hela passet.

Efter galoppen blir hon som vanligt lite upprörd, och idag fick jag riktigt bra hjälp med hur jag ska lösa det. Jag bromsar annars alldeles för mycket och gör en grej av det hela. Idag fick jag inte alls bromsa utan skulle fortsätta rida som jag tänkt mig och forma henne i min egna takt, och vips så hade jag en avslappnad häst i arbete igen.

Verkligen sjukt kul. Och idag har jag verkligen lyckats JOBBA henne i galoppen, på riktigt. Det blir lätt att jag slutar rida i galoppen, men fick så sjukt bra tips så idag fick vi minst sagt till det. Även traven vart skitbra! Och även i nedsittning.

Fick träna massa på
nedsittningen idag och G hjälpte mig verkligen att hitta rätt känsla, och att liksom RIDA takten istället för att bara åka med.

Övningarna jag fick rida idag var öka och minska volten. Mest skulle jag ligga på en stor volt och ha tänket att den ska förstoras hela tiden, så att jag ledde in framdelen och flyttade ut bakdelen och fick igenom innerställningen utan att bli fast i yttertygeln. Samma övning i trav och galopp. 

En annan övning som
vi värmde upp med var att rida innanför spåret, och att i början, mitten och slutet av långsidan minska tempot och öka däremellan. Det jag får jobba mycket med är att inte vara så explosiv i mina hjälper, utan mjukna i hand och säte och liksom göra mjuka övergångar/hjälper så att det inte blir så pang på och jag tar i för mycket än jag behöver.

Jag är så glad!!!!
Det kommer en bildbomb senare. :-)

Kommentarer
Postat av: Linda

Härligt hörru, jag hade också en sån där sjukt jävla bra dag.

2012-03-25 @ 17:24:11
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Linda

Sv: Ja verkligen, huh fler såna dagar tack :) Tack! Ja det blev fina kort idag, solen tittade ju äntligen fram, ni hade väl också finväder antar jag?

2012-03-25 @ 18:22:52
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Linda

Härligt, men ni red inne förstår jag:)? Ska bli kul att se bilderna!

2012-03-25 @ 18:26:42
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Linda

Sv: Antar att det är galoppbilder också? Ska bli kul att se jag som redan tycker hon jobbar så fint i galoppen.

2012-03-25 @ 18:38:11
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Linda

Sv: Åh vad kul, måste kännas så underbart när det går framåt, jag blir ju helt ställd efter en bra dag, jag vet liksom inte vart jag skall ta vägen och speciellt efter det här året.



Du och Bellie har ju kommit så långt, roligt att se er utvecklas.

2012-03-25 @ 19:15:30
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Linda

Sv: Ja eller hur:) Ja det känns ju faktiskt som det, att det borde vara våran tur nu även om vi har en lååång resa framför oss, men det är ju det som är så kul, vägen dit :)



2012-03-25 @ 19:25:00
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Julia Kling med ridtravaren I Hear Music

Vad roligt att det gick så bra, jag tränade också med min dam idag och det gick kanoners, hon var så lätt i steget och satte under sig så bra (så bra har hon aldrig jobbat i traven innan) vilket är en bekräftelse på att man arbetet man lägger ner visar resultat och att man gör RÄTT! :D



Kram

2012-03-25 @ 20:06:17
URL: http://oneofmusic.bloggplatsen.se
Postat av: Natalja

Härligt!! :)



sv; Japp det gör han :) Dock sover han inne fortfarande eftersom det är kallt på kvällen/natten. Hästarna kommer in runt 22-23 :) När det blir varmare ute så blir det lösdriften dygnet runt! ;)

2012-03-25 @ 20:19:10
URL: http://ltotheove.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0