Min fina

I 3,5 år har jag haft äran att äga vad som är i mina ögon världens finaste häst. Jag hade inte kunna hitta en bättre häst för mig. Jag måste säga att första åren så kände jag aldrig att vi riktigt klickade till 100%, men jag visste att jag måste lägga ner blod, svett och tårar för att få det att funka. Hon är ju inte en häst man bara "tar över". Man måste förtjäna henne.

Nu senaste halvåret.
Eller, sen efter vilan i augusti-oktober, så känner jag att vi verkligen börjar klicka till 100%. Hela förra året bestod egentligen av framsteg, så redan då började vi bli väldigt samspelta. Men nu, nu är det bättre än någonsin. Jag känner hur hon lägger mer och mer förtroende för mig och jag känner hur hon börjar lita på mig i dom flesta situationer. Jag känner att hon börjar vilja vara med mig på riktigt nu. Vi börjar bli ett.

Det är så himla kul. Vad jag än hittar på med henne så tycker hon (och jag) att det är kul. Rider vi ut och joggar är hon glad, rider vi ett dressyrpass är hon glad, hoppar vi är hon (svin)glad. Vi har båda våra sämre dagar givetvis, men hon är en sån himla positiv häst. Och det går bara bättre och bättre för oss. Jag jobbar med mitt, vilket hjälper henne att jobba med sitt, och då kommer vi överrens.

I hagen lägger hon ner
huvudet i grimman när jag ska hämta henne. Hon vill följa med. Just nu vill hon följa med mig, varje dag. Lastningen går bättre än nånsin, hon följer med mig in, hon tjurar inte, hon stegrar inte. Inte de tre senaste gångerna iallafall. Sedan om vi får ett "återfall" här och där spelar ingen roll. Jag känner att vi börjar få en kontakt vi inte haft förr.

Förr hade jag känslan av att jag måste lära mig att tycka om Bellie. Missförstå mig inte, jag har alltid tyckt om Bellie. Men jag pratar om denhär känslan när man klickar till 100% och verkligen är ett. Vi har inte haft den känslan förut, den har vi måsta jobbat hårt för. Och nu är vi äntligen här, på god väg åtminstone. En av anledningarna till att jag haft svårt att hitta den känslan är att jag tar saker och ting väldigt personligt. Vill inte B komma i hagen tror jag att hon inte gillar mig, om hon inte vill lastas tror jag att hon jävlas med mig. Jag vet att det inte är så, men jag är känslig och tar lätt saker personligt - även när det kommer ifrån en häst.

Men sakta men säkert börjar vi hitta varandra, verkligen på riktigt. Och som sagt jag har alltid älskat min fina lilla häst. Vi har bara haft det lite svårt att hitta varandra och bli ett på riktigt.

Jag älskar min häst!



Kommentarer
Postat av: Sandra Nensén

åh va jag känner igen de där..

Har haft min tjej i 5 år -1 år hos fodervärd. Jag har alltid älskat henne otroligt mycket, hon är mitt allt men som i ridningen tex har det aldrig klickat helt till 100%

och jag är som du, tar allt väldigt personligt.

2012-03-08 @ 13:51:42
URL: http://sandranensen.blogg.se/
Postat av: Melina

Åh vad jag känner igen det där med att ta allt personligt! :(

Hur har du "tränat bort" det?

2012-03-08 @ 14:30:42
URL: http://goldenhorses.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Härligt att du känner så:)

2012-03-08 @ 20:49:53
URL: http://wherethesidewalkcracks.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Jag förstår dit till 100% jag har gått igenom samma som dig med Viking. Du vet väl vilka bekymmer vi haft i ridningen. Han är bestämd och kräver sin ryttare. Första året undrade jag många gånger varför jag köpte honom. Sen kom det stunder då man inte kunde annat än se en framtid med honom. Har haft min i 3,5 år också och jag känner också som först nu att det fungerar. Vi försår varandra. Viking sprang iväg förut när jag skulle hämta han i hagen. Idag kommer han, han är en lat häst och rör sig bara om man måste, så jag vet att han alltid kommer fram sist men han vill alltid följa med och blir sur om jag gosar med någon annan än han. Förut stegrade han och var rädd för transporten idag surar han för att han är lat men går in för att han vet att jag är envis. Det klickade inte till 100% alls för oss, nu kanske det gör det. Men jag tyckte han var speciell och jag hade press på mig, några danskar var på väg till Kalmar för att ta han med sig och fortsätta hans karriär men jag hann före och hämtade honom. Förut ångrade jag det men det gör jag verkligen inte längre.

Kan inte säga annat och man är så lyckligt lottad nu i alla fall :) efter blod svett och tårar, bokstavligen.

Åh, de finns så mycket att skriva men jag vet hur det känns... ;)

2012-03-08 @ 23:47:42
URL: http://www.zkold.devote.se/
Postat av: Linda

Är det din riktiga längd på håret eller är det löshår?

2012-03-09 @ 17:10:51
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Jessica Pira

Vilken fin bild, vem fotar alla fina bilder på dug åh din häst :)))

2012-03-10 @ 12:58:28
URL: http://www.jessicapira.blogspot.com
Postat av: Kaktu

Din häst är också jätte fin! :)

2012-03-14 @ 12:11:44
URL: http://kaktujafutura.blogspot.com
Postat av: Elin- Northern Showhorses

Otroligt fin bild på er !:)

2012-03-15 @ 16:28:30
URL: http://northernshowhorses.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0