Pay and jump

Idag har jag och Bellis varit ute på äventyr!! :D Och nej, jag ljög inte för er när jag sa att hon skulle vila. För det skulle hon, men i sista sekund så blev det ändrat att vi skulle åka och träningstävla. Först var jag anmäld, men då det körde ihop sig med bil så avanmälde jag mig i förrgår, men så kommer underbara stallägaren R och erbjuder oss att ta hennes bil. Helt galet snällt! Så vi for iväg ändå. Har precis kommit hem. :-)

Jag hoppade 60 och 70cm, och jag är så jävla nöjd!! Vi petade ett hinder i 70cm. Hon var så himla fin rakt igenom, men när vi red banan så blev hon sådär stark. Dock så testade jag en ny slags ridning, haha, om jag kan uttrycka mig så.. Jag var bestämd, och "tog tag" i henne när hon drog iväg, för vanligtvis följer jag bara med då. Men jag försökte ta och lätta, ta och lätta, och när jag väl tog i henne blev de ordentligt. Och det kändes iallafall bra, för hon lyssnade och kom tillbaka vilket gjorde det enklare mot nästa hinder. Men hon orkar inte riktigt hålla ihop och då kör hon ner huvudet och drar iväg, mest i trav. Blev riktigt irriterad på det denna gång så försökte säga åt henne ordentligt och det gick väl hyffsat.

Vi hoppade mur idag flera ggr och hon tittade inte ens!! Så jävla nice. Och än en gång har jag fått bekräftat att det alltid suttit i mitt huvud och inte hennes.

Kort sagt, jag är JÄTTENÖJD!
Och lite update på lastningsfronten oxå så följer hon med mig in utan hjälpmedel eller nånting alls, har inte behövt visa spöet ens på tre gånger som vi lastat. Allt flyter på så himla bra nu!



EDIT: Har precis kollat filmerna och helvete vad dåligt det ser ut. På riktigt. Det KÄNDES bra, men ne. Fy. Har aldrig dragit mig för att lägga ut filmer, inte ens NÄR det går dåligt. Men detta ser bara förjävligt ut. LESS. :-P Hon tar sjukt mkt trav och hon bara rusar, noll kontroll. Men det är väl känslan som räknas, right? ;) Jag är som sagt jättestolt över min fina prinsessa som hoppar allt jag styr på och gör sitt bästa. Det hänger ju på mig, att få det bra.

Vid närmare analysering var det på tok för mycket kontrollfreak som kom fram i mig. MÅSTE släppa fram henne mer, men det är så sjukt svårt när hon blir så otroligt stark framtill och även drar tyglarna ur handen på mig. Då blir det lätt att hålla tbx för mycket istället, för lättar jag så springer hon ju bara med noll kontroll. Men... de kommer väl dä å. Gud, detta känns som värsta nedslaget. Kändes så sjukt bra, tills jag ser filmerna. Nu vill jag bara gräva ner mig. :S

Edit igen. Haha. Jag VET att vi kan hoppa en bana i 95% galopp, MED kontroll, för det har vi gjort förr.. upp till 90cm. Så jag VET att vi kan. Jag ska INTE se detta som ett nedslag för som sagt ännu en gång så var känslan rätt bra iallafall. Vi fixar de ännu bättre nästa gång! :D Hon kanske behöver ett högre tempo för att orka ta ut stegen ordentligt och jobba genom sin kropp. Kanske därför det blev så mkt trav idag för att jag krävde så mkt i galoppen..? Men det hade ju varit en fördel att ha bättre kontroll i vilket tempo jag än rider i. Men de fixar vi! :D

Gonattt...


Kommentarer
Postat av: Isabelle Stolt

Tycker det är bra att du va lite bestämd, man ser ju att hon rycker tyglarna ur händerna på dig ibland vilket inte är roligt ;) ibland får man va lite sträng och bestämd tillbaka! :) Och givetvis räknas känslan, kul att det gick bra!! :)

2012-03-07 @ 23:21:37
URL: http://www.eldonod.wordpress.com
Postat av: Malin Nord

Känner igen det där. Lillan är också stark och vill dra i väg när man hoppar. Men jag använder Kimblewick bett när jag hoppar nu och får lite mer kontroll utan att ha för skarpt bett. Men hoppar låga hinder och konsentrerar mig på få henne att hoppa korrekt.

Lillan tappar också galoppen om jag tar för mkt därför är det viktigt att man är på med skänkeln även om hästen är hetsig.

Sen tar det ju tid att få en travhäst att hitta rätt galopp för hoppning. Låt det ta den tid det tar. Hästen tränar ju trots allt muskler vid hoppning som den annars inte skulle träna upp.

Ju mer muskler desto mer samlat. :)

2012-03-08 @ 00:15:45
URL: http://mallansliv.bloggplatsen.se
Postat av: malin

Jag känner också igen det där beteendet. Min är precis likadan i hoppningen. Drar gärna iväg osv. blir ostadig och man tappar kontrollen. Kollade på filmerna och tycker inte alls det ser förjävligt ut, visst att det blir racertrav ibland men det får man räkna med. Övning ger färdighet, snart tar ni en bana i 100% galopp med kontroll :) Själv ska jag börja hoppa K i slutet av mars (har haft uppehåll pga. skadan i bogen)och vet att jag har ett helvetes jobb framför mig. Bara att bita i det sura äpplet för det blir ju så roligt när det går bra sen :)

2012-03-08 @ 14:20:43
URL: http://kyro.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0