FYFAN FÖR DJURSKYDDET

Jag är så sjukligt förbannad nu. Jag kommer inte gå in nå närmre på saken, men det gäller två hästar som misskötts till och från i flera månader, av en människa som har katt- och hundförbud sedan tidigare. Hästarna har i perioder varken haft strö att stå på, eller mat att äta. Alls. När dom fick som minst mat, men ändå fick mat, så var det 2 kg om dagen per häst. Revben och höftben sticker ut. Stallägaren har känt sig tvungen att köpa hö själv och mata hästarna, varför dom inte magrat ur totalt, och det var även länsstyrelsens undanflykt till att inte göra något - hästarna var helt enkelt inte magra nog.

Stallägaren slutade senare att mata hästarna, och idag fick jag ett samtal från en vän som förtvivlat berättar att hästarna inte fått ett höstrå på 2 dygn, och står i en lerig hage = inget bete över huvudtaget.

Jag, M och X ringer förtvivlat under hela dagen till både länsstyrelse och jordbruksverket. Kärringjäveln på länsstyrelsen är tyvärr inte mycket för o sitta i ett djurskydd vill jag påstå. Det enda hon gjorde var att käfta emot, fråga hur gamla vi var, misstro oss och bortförklara rubb och stubb. Jag ljuger inte om jag säger att hon till och med drog lögner för oss.

Jag och M ringde tillsammans en gång
, och M en gång innan mig. Sedan ringde X, och då påstår kärringen på LS att folk ringt och sagt att vi ljugit. Jag menar, shit, hur långt får man gå?? Att ljuga om en sådan grej. Det är ingen fler än vi som vet om detta ens, så att någon random skulle få för sig och ringa och säga något dyligt de existerar inte ens. Vi ringer upp igen, och får till svar att hon minsann inte behöver berätta för oss vilken som ringt och sagt att vi ljugit, och att hon tyckte vi skulle lägga tiden på något annat nu för att vi ringt henne hela dagen. Hennes tips till oss? Att åka och ge hästarna mat - 5 mil härifrån. För att HON inte sköter sitt jobb. VI ska åka och ge hästarna mat?! :S

Jag blir såhär.. varför gör man inte något åt två hästar som står och lider och inte får någon mat? Som stått utan mat i 2 hela dygn nu? Varför gör man inget? Och VARFÖR motarbetar man oss som vill hjälpa hästarna? Varför argumenterar man emot tills de inte finns något stopp, och varför hittar man på lögner om att någon sagt att vi ljugit?

Jag ringde jordbruksverket oxå, vilka helt var på min sida men som tyvärr inte kunde göra så mycket själva - mer än att de berättade för mig att länsstyrelsen MÅSTE agera när hästarna stått utan mat i 2 dygn för att det är väldigt allvarligt.

Vi ringer upp kärringen igen
och hon fortsätter argumentera emot, och argumenten består av att det ringt folk förr - och då har uppgifterna inte stämt. Denna människa har ett antal anmälningar på sig sedan tidigare bör nämnas. Så... varför gör ingen något? Varför får dessa hästar stå i en lerig hage utan ett enda höstrå, och när de kommer in får de stå på betong. Ligga på betong. När revben och höftben sticker ut. Varför?

JAG BLIR SÅ FÖRBANNAD! Jag kan säga att detta kommer komma ut i media, för såhär får det FAN I MIG inte gå till.

Kommentarer
Postat av: Susanne

Ring upp kärring och be att få prata med den person som sitter över henne i rangordningen och ta diskutionen med henne, om hon vägrar, tja då får hon förmodligen ta konsekvenserna liksföbannat... Det är tragiskt vilket djurskydd vi har här i Sverige. Vi har ett fall här i närheten där den skyldige hann missköta kor, hästar, hundar i närmare 10 år innan det faktiskt hände nånting på riktigt. Man blir så ledsen, stackars djur :(

2012-05-29 @ 17:42:05
URL: http://tantgigant.bloggplatsen.se
Postat av: Emelie Löfström

Fy fa'an! Fortsätt kämpa Josse!

2012-05-29 @ 18:07:23
URL: http://emblems.blogg.se/hast
Postat av: Josefin

Varför gör inte stallägaren något? Ser h*n bara på när hästarna svälter?

2012-05-29 @ 18:43:17
URL: http://noriffraff.blogg.se/
Postat av: Anonym

Men fy fan säger jag bara, alltihop är ju bara beklämmande, och vilken nedlåtande person som inte tar er på allvar! Det är sånna här gånger man funderar på om man inte skulle ta saken i egna händer... Fast då åker man väl dit fortare än kvickt, för att ha stulit annans egendom eller liknande. Har sagt det förut och säger det igen, djurskyddet i lilla landet lagom är helt åt helvete!

Kan man inte gå till polisen också med en sån här sak? Eller ska vi gå ihop och ringa ut veterinär? De har ju rapporteringsskyldighet? Tveksamt dock om det tar skruv men alltid en början.

2012-05-29 @ 20:37:00
URL: http://www.stallpäärni.se
Postat av: Josefin

Jag menar att man står väl inte och ser på om man i stort sett har hästarna uppepå sig! Det ligger väl i stallägarens intresse att hästarna på h*ns mark/stall sköts om på ett vettigt vis, och inte bara blunda för "det är inte mina hästar". Jag har hört om nån som struntade i sina hästar som dom hade inhyrda, stallägaren fortsatte ge dom foder och fick på något vis hjälp med att kräva pengar av ägaren (kronofogden?).

Att betala ex en storbal hö/hösilage åt någon annans hästar BORDE svida mindre än att se dom stå utan mat.

2012-05-29 @ 20:59:43
URL: http://noriffraff.blogg.se/
Postat av: Julia Kling med ridtravaren I Hear Music

Ring polisen då om djurplågeri! Kanske?

2012-05-29 @ 22:28:47
URL: http://oneofmusic.blogg.se/
Postat av: Ellinor

Säger som förstnämnda, ring och tryck på att få prata med någon högre upp. Jag gör gärna också en anmälan, hon ska fan inte ha hästar.

2012-05-30 @ 00:38:36
URL: http://felfri.net
Postat av: Malin

Vill framföra ett underbart stort tack till er som är villiga att hjälpa oss i det här. Jag är helt matt i både kropp och knopp efter att ha suttit i telefon hela dagen med både länsstyrelsen och jordbruksverket. Det FÅR INTE GÅ TILL SÅHÄR! Det finns så oerhört mycket mer jag vill skriva och säga men är fullkomligt slut efter denna dag. Men tillsammans kan vi förhoppningsvis få en ändring och detta är inte avslutat ännu. Är sjukt glad över att jag, J och X har så mycket tjurighet i oss och vägrar acceptera att djur far illa just för att myndigheterna inte sköter sina jobb.



Någonting måste hända och denna historia kommer definitivt komma ut i media.



2012-05-30 @ 00:50:31
URL: http://rajala.blogg.se/
Postat av: Matilda

Nä men fy FAN!!! Det är ju helt sjukt..

2012-05-30 @ 04:43:15
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/
Postat av: Sandra Awsome olausson

Men fy vad sjukt! Jag var på en liten kurs för några veckor sen om just djurskydd och bad jag fattade så var de tvungna att ta alla anmälningar på allvar?! Vad är detta för tant som inte kan sköta sitt jobb? Hoppas ni forstätter driva saken vidare så hon fattar att man inte beteer sig på detta sätt! Ring hennes chef!

2012-05-30 @ 07:10:13
URL: http://sandraawsomeolausson.blogg.se/
Postat av: Lina Holmbom

Men vad är det för idiot ni pratat med? När jag har ringt om katter,hundar och hästar så har dom åkt ut och tittat direkt.Synd att djuren ska behöva lida.

2012-05-30 @ 10:10:11
Postat av: Gabriella

Helt fel gjort av henne! Tack och lov fungerar djurskyddet bättre här i Finland, iaf vad jag hört. De har iaf alltid engagerat sig i anmälningarna så vitt jag vet, men visst kan det väl finnas negativa fall här också, har ju inte hört allt... Men man skulle ju ha lust att tvinga människan sova på kall betong och inte få se vare sig mat eller vatten på några dagar, då kanske ni skulle få respons... Får ju fundera om "människan" ens e en djurvän eller bara var i desperat behov av jobb... sorgligt med såna...

2012-05-30 @ 11:11:31
URL: http://gabbi-l.blogspot.com
Postat av: Anna ericsson

Men fyran för.människor, både hästägaren och ls kärringen. Vad har de för kontrakt på stalplatsen då? För om jag skulle missköta cobbe får stallägaren sälja honom och skicka pengarna till mig. Har de inte nått sånt ? Men stark av er att gå till botten med detta. Heja er !!!!

2012-05-30 @ 19:18:39
Postat av: Linda

Du kan inte kontakta polisen så får de gå vidare med detta?

2012-05-30 @ 22:03:52
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Nina Liljedahl

Usch det här var helt vidrigt att höra!! Jag tycker som några andra har skrivit, försök få fatt på någon med högre befattning på LS.

Ring gärna eran lokaltidning och berätta om bemötandet ni fått. Jag är inte säker på att tidningen får hänga ut den som äger hästarna, men den får absolut granska en myndighet som drivs av skattemedel.

Jag tycker att ni är jätteduktiga som agerar i den här situationen! Heja på!!

2012-05-30 @ 23:33:36
URL: http://stallskogalund.blogg.se/
Postat av: melinda eriksson - frågestund på bloggen wäää

Shit vafan ska man säga?! Du gör helt rätt att kontakta tidningen för så här får det fan inte gå till.!

2012-05-31 @ 12:58:29
URL: http://melindaeriksson.blogg.se/
Postat av: Anna

Men be om att få prata med nån annan person på LS då? vet inte om det skulle hjälpa, men den kärringen borde ju inte få sitta där... idioter...



Mycket bra att ni har ringt och försökt hjälpa dom stackars hästarna!

2012-05-31 @ 16:27:49
URL: http://equemylife.blogg.se/
Postat av: Tova

Vet ni vem som äger hästarna? Vart de står osv..



Jag skulle gärna prata med hästägaren om jag eventuellt kan göra nånting. Har plats här på gården så kan kanske prata med dem här hemma..



Du får gärna ge mig mer information! Såhär får det INTE gå till med levande djur.

2012-06-03 @ 12:27:55
URL: http://kazince.blogg.se/
Postat av: linda

du kan ringa ut en vet i såna akutfall & be dom anmäla, så ring ut en veterinär & förklara läget & säg att d är akut sen kmr hon åka dit på det ja lovar!

2012-06-05 @ 01:57:29
URL: http://twillisen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0