Sadelprovning



1. Wintec Allround, 17.5 - inget järn i. Något i bakvikt, men följer ryggen förvånansvärt bra.


2. Wintec 500 hopp. 17", blått järn. Ligger i väldig bakvikt men följer ryggen bra.



3. Bates Momentum 17" och rött järn. Kan upplevas som ngt i bakvikt, dock inte lika mkt IRL. När man trycker upp ryggen hamnar sittpunkten längre fram, som när man rider. Följer ryggen bäst av de jag testat någonsin.



4. Prestige Lucky Dressage 16", 35 bomvidd. Lättar lite bak, men denna sadel är det rakaste jag hittat (i rätt vidd) i dressyrväg, och även den enda sadel som inte glider upp på hennes bogblad och därmed ger henne total rörelsefrihet. Glappar inte mycket under ridning.

Åsikter? :-D

Kommentarer
Postat av: Anna Graeve

Gud vad du är duktig med hur sadlar ska ligga osv! Vi försöker hitta en sadelutprovare här i sundsvall för att jag misstänker att Tontos sadel inte ligger bra längre, vet du någon bra? Jag hat googlat men hittar ingen "bra"..

2012-05-08 @ 22:36:44
URL: http://munsborotonto.blogg.se/
Postat av: Ebba

Hej! du verkar väldigt duktig på sadlar. Jag har ett inlägg på min blogg där jag funderar på hur den sadeln i inlägget ligger. Vore väldigt snällt och roligt om du kunde kommentera om din åsikt :) MVH Ebba

2012-05-09 @ 18:29:25
URL: http://stalljalsta.bloggplatsen.se
Postat av: Kicki

Den sista verkar ju ligga bra. Lägg en fårskinnspad under, så försvinner känslan av att det glappar lite under rörelse. En hästrygg kan ju röra sig mycket, och olika i de tre gångarterna, så en sadel som ligger helt platt och stilla hela vägen finns ju inte. Glöm inte att prova under ryttare med, för ibland blir det en oväntad skillnad. Gissar att den sista är den dyraste. Det brukar vara så....

2012-05-10 @ 07:54:34
URL: http://stallbabbel.wordpress.com
Postat av: Hanna

Vilket skämt? tror ni på fullaste allvar att man kan se på en bild hur en sadel ligger? Om den rör sig vid ridning eller är ansluten hela vägen över ryggen där du inte ens ser? Jävla amatörer, betala för att få en ordentlig sadel utprovad. och jag tror inte ett skit på att man känner det bäst själv för det är min häst osv, det är inte sant! det handlar om att folk tror dom kan allt själva och inte har råd att betala för sadel utprovning och sadel..... VARFÖR tror ni Världs stjärnorna som hoppar världscupen använder sig av sadel utprovare? För att dom är utbildade till det! För att dom vet vad dom håller på med. dom stora ryttarna kan allt inom hästvärden 20000 ggr bättre än DU ändå så väljer dom att inte pröva ut en sadel själva, det är ju konstigt, eller??

2012-05-14 @ 16:35:42
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

Vet du vad "Hanna" Tycker inte alls du är direkt rättvis i ditt inlägg.Jossan har väl inte någonstans sagt att hon kan detta bäst själv?

Något jag därimot tycker är viktigt att man själv inte är helt novis när det kommer till hurvida en sadel ligger bra eller inte .Det finns mängder med "sadelutprovare" där ute som gått en helgkurs och det räcker inte i många fall.Och det finns även mängder av utprovare som hellre säljer sadlar än att faktiskt korrekt se till att den passar hästen.Då är det väl en jäkla tur att det finns hästägare som försöker själva och se och lära sig så de inte blir lurade?



Vad beträffar eliten så vad jag vet är det väldigt vanligt förekommande att de faktiskt inte provar ut sadlar till alla sina hästar.Något annat som är lite intressant är det faktum att sadlar de använder själva är ofta inte de märket de själva varit med och tagit fram.Och att alla i eliten anlitar sadelutprovare är faktiskt inte sant det heller och det VET jag då jag sett detta på nära håll.Dock bör tilläggas att ofta har dessa ryttare mer kunskap och mer kött på benen än vad vanliga svenssonryttare har i flera fall.



Och vad beträffande att se hur en sadel ligger på bilder kan det gott och väl vara en god start samtidigt som jag kan hålla med om att det inte riktigt kan återspegla känslan och intrycket irl.Men man kan ändå se hurvida det är käpprätt åt helvete eller inte.Det står ingenstans i det här inlägget heller att detta skulle vara någon form av slutprodukt av hurvida sadeln passar eller inte.Vad vet du hurvida Jossan senare tar detta vidare och kollar närmre även under rörelse osv?det vet du inte och jag tycker det är jävligt på ren svenska att du har mage att kalla någon för jävla amatör av något du läst in som faktiskt inte står.



Jag tycker snarare att du är ute på hal is faktiskt då det faktiskt inte skadar på något sätt att försöka skaffa kunskap själv samtidigt som man tar hjälp av fackfolk.

mvh/Q

2012-05-17 @ 15:21:26
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0