Dressyr

Idag stod dressyr på schemat. :-) Lejde Carro som fotograf så vi piffade till oss lite!
 
Det gick rätt OK. Bellie var väldigt taggad idag, och då blev hon även lite spänd och gick inte framåt i alla lägen utan blev grinig och kurade ihop sig som hon kan göra (men väldigt sällan numera). Så jag fick liksom ändra mina tankebanor och planer lite, och helt enkelt göra nåt som hon klarade av utan att flippa! I traven gick de dock väldigt bra, där red jag skritt- och travövergångar samt halt-trav-halt. Det klarade vi galant! Provade lite nedsittning oxå vilket gick ganska bra.
 
Galoppen var fin, men jag blir så tokfrustrerad över hur dåligt jag kan rida henne i högergaloppen. Jag får liksom inte till det med rumpan min, utan jag spänner benen och kommer inte ner i sadeln. Men jag kämpar som en tok med de så de ska väl bli bra nån gång. Kan väl inte ha för höga krav heller när jag faktiskt är sned i kroppen och måste få tummen ur och boka tid hos min naprapat igen.
 
Red volter i hörnen och tempoväxlingar på raksträckorna i galoppen. Hon var väldigt stark och låg på, men efter ett tags arbete och tragglande med dessa tempoväxlingar och volter så kändes hon fin. Det gäller verkligen att veta hur man ska få denhär energin till arbete och inte bara spring och dragkamper. Det är svårt, men det gäller för min del att verkligen kunna vara flexibel och faktiskt ändra övning utefter dagsform på hästen, inte alltid ha samma krav för hon klarar helt enkelt inte av vissa krav ibland utan då får man kompromissa så att båda blir nöjda. Annars blir det mest pannkaka.
 
Hon har varit så himla fin senaste tiden! Hon är så samarbetsvillig. Men när hon är inne i humörperioder och faktiskt säger till på skarpen (som när hon lägger örona strykta bakåt och backar från handen och inte går fram) så måste jag verkligen anpassa övning efter dagsform, och lyssna på henne, annars blir det inte bra.
 
Så överlag är jag nöjd med detta ridpass, för vi löste det ju på ett helt ok sätt ändå! Även om det blev några mindre dragkamper ibland. Det gäller för mig att hela hela tiden tänka på att jag ska sitta ner, fram med magen och slappna av i benen. Supersvårt, men de är de som rullar i mitt huvud konstant i galoppen.
 
Avtravningen på slutet var mycket bra! Så nånting bra gjorde vi. Hon var mjuk och fin, flyttade bra och var positiv o gick därmed fram med bjudning hela tiden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0