Klättring + dressyr

Begav mig ut på en halv uteritt idag med Bellisbus. Var så otroligt skönt ute, och härligt väder! Mysigt i solnedgången oxå. :-) Vi tog oss först en klättersväng uppför skrittklätterbacken, inte varit där på evigheter. Men underlaget sög, det var hur lerigt som helst. Så vi tog bara en sväng. Skulle ha ridit neråt en gång, och sen upp igen. Men blev bra en runda upp, och skogsvägen ner.
 
Sen red jag kanske 20 min på fotbollsplanen, dressyr, för jag ville ha en bättre känsla än i fredags. Och det gick jättebra! Hon var så himla fin lilla fröken. Fortsatte arbetet med inåt- och utåtställning i samtlig gångarter. Och idag var galoppen supertrevlig, även högern! Jag fokuserade stenhårt på att komma ner i sadeln i högern, och de gick! Och hon vart rund och fin i galoppen. Försöker även smyga in någon extra galoppfattning här och där på träningarna när det blir läge för det, när hon är mottaglig för det helt enkelt och inte flippar. Hon var superfin, och det tar inte så lång tid innan jag får henne att tagga ner efter en galopp, och blir redo inför o fatta en ny.
 
Idag tränade jag även på att hon verkligen ska gå fram i högerfattningen oxå, för den blir lätt lite backande, och sen efter några språng börjar vi komma framåt. Men jag måste som sagt få framåtbjudning ända ifrån fattningen, och jag fick till de riktigt bra. Vilken skillnad de blev. :-)
 
Sen skrittade vi hem en lite längre väg genom skogen, och hon gick på lång tygel hela tiden.. woho! Inte något som händer ofta kan jag lova.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0