Skrittjobb

Blev en tur med skrittjobb i mörkret längs vägarna idag. Var tänkt att bli en joggingtur till hovberget men det var snö i skogen så jag försökte inte ens.. Jobbade med tempoväxlingar och sidvärts idag, vilket gick mycket bra. Hon var väldigt pigg, men hon är samtidigt så lyhörd och känslig så hon gör liksom allt man ber om så gott hon kan, trots att hon är så full av energi. Fina fina B!
 
Ang. filmen från hoppningen så kan jag inte riktigt släppa kommentarerna, för jag blir helt som ett frågetecken när jag läser dessa denna gång, då de inte alls överrensstämmer med hur det faktiskt var. Men det är väl så, när man haft en grym känsla och när passet toppade de tre bästa hoppträningarna de senaste året, och så får man höra att vissa tycker helt tvärtom - då får man sig helt enkelt en törn. Så är det ju.
 
Försöker bara bearbeta detta nu och försöka lita på min fantastiska känsla det passet. Vilket samspel vi hade, hur otroligt mjuk och fin hon var i munnen, pigg och glad, men lyssnade på minsta lilla vink. Gjorde allt jag bad om, och jag red i det tempo vi blir instruerade att rida i för tillfället osv. Allt klickade, vi litade på varandra och vi visste precis var vi hade varandra. Jag älskar såna pass! Och därför blir det lite svårt för mig att ta in att det kan uppfattas helt tvärtemot vad det faktiskt var. Som att det ser ut som om Bellie har kontrollen, att hon rusar och att HON behöver korrigeras, när hon verkligen var helt tvärtom och gjorde allt jag bad om. Att det såg ut som att hon var stark (?!) när jag hade henne helt på bakdelen och i princip inget i handen då hon som sagt var otroligt lyhörd och lyssnade på minsta lilla.
 
Och ta nu inte detta personligt, och absolut inte som ett tecken på att jag inte vill ha kritik - för det vill jag, och det har jag inga problem med. Men denna gång stämde kritiken verkligen inte in på minsta lilla grej. Så är det. :-)

Kommentarer
Postat av: Carro

Lita på din känsla denna gång :) Sådär kan de vara ibland! Jag var tex sjuuuukt besviken efter 110 klassen på Näset för att jag tyckte att det gick skit dåligt och kändes fult, men när jag kollar på filmen så hoppar hästen fantastiskt och det ser ut "som det brukar"... Och en annan gång längtar man efter att se filmen efteråt efter ett pass där man fått en "Wow"-upplevelse, också kollar man på filmen - ser inte upplevelsen någonstanns. Haha!

..... Anywaaaaays. Lita på din känsla! Kändes det Bra så var det helt enkelt jävligt bra. :)

Svar: I will :-) Jo den känslan känner jag igen.. Skillnaden denna gång var nog bara att jag både hade en bra känsla och tycker de ser bra ut, men att de uppfattas helt tvärtom av andra.
Josefine Fred

2012-10-17 @ 08:56:24
URL: http://silverbern.bloggplatsen.se
Postat av: Malin Nord

Jag förstår vad folk menar, jag tycker också att det går lite fort och B ser lite stressad ut. Eller hon liksom kastar sig i väg över hindren. Vilket kan tyda på att hon inte har bakbenen med sig riktigt. Jag har lite samma problem med Lillan nu. Men jag förstår dig också, känslan när du hoppade kan ju ha varit super i alla fall! =) Jag tycker du är duktig och kämpar på bra med B. Jag vill bara visa dig en film som jag hitta på en annan travare, en tjej som jag ser upp till för hon jobbar så bra med sin travare. http://www.youtube.com/watch?v=NtD30HMxFFg&list=UU_OFHo56D5n3fwzUUmSA7xg&index=1&feature=plcp Så här vill i alla fall jag att Lillan ska bli. Kunna hoppa 1m utan att man måste galoppera som en tok. Hennes häst är väldigt spänstig, lydig och vältränad! Ser hur enkelt ut som helst. =)

Svar: Det går fort, och det var tanken oxå :-P Ja du stressad var hon inte ett dugg :-P Hon var en riktig pärla, hur trevlig som helst. Ja läs ovan så förstår du :-)
Josefine Fred

2012-10-17 @ 11:20:31
URL: http://mallanord.blogg.se
Postat av: Malin Nord

Jag har sagt det förut och efter att ha läst ditt senaste inlägg så kan jag av mina egna erfarenheter inom hoppning tycka att det är sämre att rida fort och hoppa ganska höga hinder när hästen inte är tillräckligt stark. Ännu mer viktigt när det gäller en travare. Min filosofi är att träna hästen att spänna bågen direkt men på pytte hinder och bommar. SEN går jag vidare till att hoppa högre hinder. Då blir hoppningen lätt att lära in stress fri och allt går smidigare eftersom hästen sätter rätt muskler. Att hoppa en häst på fart bara för att den inte är stark nog är fel väg enligt mig. Jag tycker B ser stressad ut eftersom hon inte har styrkan/galoppen. Men som sagt så har jag bara sett film på henne och inte IRL. Om du lägger ut film och ber folk kritisera så bli inte arg när man gör det.

Svar: Det finns många vägar till Rom. :-) Tur vi är olika!
Josefine Fred

2012-10-17 @ 15:03:56
URL: http://mallanord.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0