Vilo-veckor

Efter att ha insett att vi från och med idag har stenhårt i backen, och förmodligen kommer att ha det (åtminstone till och från) i några veckor framöver, har jag nu beslutat att B ska ha sin årliga vila nu. Det blir 2 veckor med vila, skritt och massage. Mysveckor alltså. :-)
 
Hon har inge brodd, och inge sulor och det ska komma snö imorn. Ja, allt talar för att det är ett mycket bra tillfälle att lägga vilan på. Hon får ju alltid 2-3 veckor om året, men oftast har det fallit sig naturligt för oss i och med skador och annat. Men detta blir en planerad vila då hon inte haft någon på hela året, då hon bara varit en stjärna och utvecklats hela hela tiden. Fabulous.
 
Men nu är det alltså dags för Bells att lägga träningsskorna på hyllan en liten kort tid och vila huvudet och bara vara häst!
 
Idag gav jag henne en nästan helkroppsmassage, hann inte riktigt med magen, men resten som jag alltid brukar ta hann jag med. :-) Och hon är så mjuk och fin o fräsch i muskulaturen! Mjuk som smör. Kan alltid utan problem få in hur mkt som helst bakom bogbladet, och de är nog inte alla hästar det går på. :-P
 
Men nog är hon en bitch alltid... på hösten/vintern blir hon inte rolig alltså. Hon hugger mot typ allt och alla, när jag är uppe vid mankammen, manken, magen och virveln. Man får passa sig. ;) Men oftast så brukar jag bli orolig över att hon är spänd på de ställena, men så gör jag som idag och kör igenom henne med massage och hon är mjuk och fin utan att jag ens behöver jobba med henne. Även på de ställen hon hugger mot mig när jag annars är på. Men hon är ju som hon är. :-P Inget att bry sig om, hon har alltid varit så. Och på sommarn är hon som ett lamm.. säger inte ett pip, är lugn, avslappnad och skitsnäll. Haha. Och på vintern tänder hon till och blir spänd (i huvudet), pigg och galen!
 
VET NI?! Jag ramlade idag!! Jag ramlar ALDRIG. Inte ens på vintern. Hahaha. Jag stod ute i våran frysta hage
full med lertoppar liksom, och tar bort nätet ifrån höbalen deras. När jag är klar inser jag att det snöar, varpå jag skiner upp som en sol, tar sats och springer mot öppningen för o springa upp och meddela Malin den glada nyheten... men jag hann väl ta 2-3 steg innan jag ramlar PLADASK raklång på mage, hahaha. Herregud. Höll på skratta ihjäl mig, och tur var väl att ingen såg! Var dock inte såå skönt att landa hårt på en isig lerhage. Haha. :p

BTW - ger ni era hästar viloveckor? Hur många per år? Sammanhängande?

Kommentarer
Postat av: Ord & inga visor!

Normalt sätt om allt funkar som det ska brukar jag ge hästarna vila i övergången januari/februari när det är som kallast och då brukar de få ca 3-4 veckor.
Sen kan det ju hända att jag ger någon vecka här och där också beroende på hur hästen behöver det.Beror lite på utvecklingskurvan och hur hästen känns att rida osv.

Nu för tiden blir det ju lite si så där.Jag rider när jag kan helt enkelt.Vila läggs in när kroppen går i strejk och det gör den ju tyvärr titt som tätt.
mvh/Q

2012-10-25 @ 19:07:51
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Emelie

Mina hästar går också att få in hur mycket som helst bakom bogbladet, jag tycker det är viktigt att hästarna är mjuka i muskulaturen =)

Jag brukar ge en vintervila på 2-3 veckor, skritt varannan dag och de dagar de inte skrittas får de massage. Så massagen blir ju också varannan.

Sen på sommaren har vi en kravlös period på 1-2 veckor, lite fler vilodagar än vanligt, busperioder med kravlösa uteritter och liknande.

Callira däremot har jag låtit vila helt, inte ens skrittat. Men hon är ju så ung, så tycker det är viktigt att hon får vila huvudet helt. En skrittur ute i skogen är mycket nya intryck för en bebishjärna och då får hon ju ingen vila i skallen.

Svar: Håller helt o hållet med!
Josefine Fred

2012-10-25 @ 22:50:01
URL: http://semlur.blogg.se
Postat av: anni

Min får vila när jag märker att hon behöver det. I övrigt lägger jag vilan gärna på sommaren i ca 2-3 veckor där hon står helt (ingen skritt, någon promenad då och då). Då hon lätt blir väldigt pigg, och kan bli jobbig i hanteringen på vintern så försökr jag hålla igång henne så gott som vädret tillåter! Det blir ju dock några dagar med blixthalka eller stenhårt underlag och då står hon :)

2012-10-26 @ 08:06:46
URL: http://anniis.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0