Bates Caprilli

Är det någon som har erfarenhet av Bates Caprilli dressyr? Jag har varit sugen att testa en sådan hur länge som helst, men aldrig fått tillfälle att göra det. Jag gör inte som förr nu, köper hem sadlar hit och dit på chansning och sedan säljer om det inte funkar. För jag gör inte mig av med min Prestige innan jag hittat något som klår den.
 
Så därför frågar jag er om ni har någon minsta lilla erfarenhet av Bates Caprilli? Och detta gäller modellen med utbytbart koppjärn, alltså ej de äldre modellerna. Jag har testat en av de äldre och den låg an väldigt bra på Bellas rygg, men frågan är om de nyare gör det.
 
Och jag är jättenöjd med min dressyrsadel som jag har nu, men jag skulle önska att jag hade en 16.5" eller en 17" som mina ben ändå hamnar rätt i, och en som låg an lika mycket bak som hoppsadeln gör. Så skulle det gå att hitta en sådan så satsar jag på det och säljer min Prestige isåfall. Men så länge som jag inte får tag på nån så behåller jag givetvis Prestigen då den funkar utmärkt!
 

Kommentarer
Postat av: Jossan

testade en sådan för många herrans år sedan på Rea ;)För att vara exakt så testades den 3 augusti 2009. Kommer inte ihåg så mycket mer än att jag tyckte att den var jättelätt. Vad jag kunnat läsa mig till så ska jag ha tyckt den var skön och Rea verkar inte protesterat så mycket, köptes inte för att den var för smal (gamla varianten utan koppjärn. Hittade en bild - ser superliten ut xD

http://cdn03.dayviews.com/70/_u9/_u8/_u3/_u0/_u9/u983096/43269_1249317586.jpg

2012-09-25 @ 20:20:42
URL: http://www.dressyrnissen.se
Postat av: Erika

Den är skön vet jag. :)
En kompis har en sån har ridit hennes häst i hennes sån o skön är den, med långa kåpor.

Svar: Oki :) Hur ser den hästen ut i ryggen? Min är ju riktigt rak
Josefine Fred

2012-09-25 @ 20:32:18
URL: http://eriikapettersson.blogg.se
Postat av: Micka

Är oxå sjukt sugen på att prova den där sadeln!
Hade den äldre modellen till innan, men tyvärr har båda växt ur den nu.. Älskar den sadeln så sjukt mkt att jag faktiskt har den kvar - någongång kanske jag skaffar mig en häst den passar på :P *dålig anleding*
Spännande att se hur den skiljer sig åt..
Dock har inte jag har någon återförsäljare av Bates i närheten så har inte riktigt haft möjligheten att prova..
Oxå intressant att se hur den skiljer sig i passformen till Caprilli hoppsadel, som mina hästar förnärvarande går med.

Svar: Jaa.. Och jag har faktiskt en ÅF men dom tar aldrig hem den :S Dom har hoppen och massa olika modeller hemma, typ nyaste isabellen, dressyren osv. Men inte caprilli :S
Josefine Fred

2012-09-25 @ 20:34:57
URL: http://lallisen.blogg.se
Postat av: Erika

sv
hög manke, rak rygg, lite halv smäcker (halvblod,s typ) då han är ett halvblod, med otroligt hög manke o som sagt lite halv smäcker så inte jätte bred över ryggen.

Svar: Okej :) De är nämligen om den är rak nog som jag funderar över.. Men jag får ju aldrig veta om jag inte testar. Frågan är bara hur jag ska få tag i nån :P
Josefine Fred

2012-09-25 @ 20:41:04
URL: http://eriikapettersson.blogg.se
Postat av: Erika

SV:
Kolla sadelmagasinet eller liknande sidor där kan du ju låna hem dom på prov innan köp. :)

Svar: Har kollat där, men tack för tips!! :)
Josefine Fred

2012-09-25 @ 20:52:43
URL: http://eriikapettersson.blogg.se
Postat av: Cissi

Hej! jag har en Caprilli, är supernöjd med den. Det man ska tänka på är att hur rak den är i bommen ändras då man skiftar vidd på koppjärnet, den är som rakast med det smalaste järnet men blir sedan ngt mer svängd med ett vidare järn i. Jag har det röda järnet i (vid) och skulle då säga att den passar en häst som har ganska normal mot rak rygg. Har du en häst med helt rak rygg tror jag inte den passar, Albion kan vara ett alternativ kanske?

2012-10-02 @ 07:44:54
URL: http://cissi-fjell.blogspot.se/
Postat av: Agnes

Kan inte du visa bilder på den Tekna sadeln du hade? tyckte den såg grymt skön ut och funderar på att skaffa en sådan i framtiden.. :)

Svar: Om du googlar så finns de bilder på hur den ser ut :-) Den var skön! Men allt beror på vad man jämför med. :-) Jag bytte sadel när jag blev "bortskämd" med en riktigt skön hoppsadel.
Josefine Fred

2012-10-10 @ 16:41:25
URL: http://www.walentine.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0