Bella :-)

Någon som har mörkbruna snokremmar över som jag kan få köpa? :-) Uppskattas isåfall. Har svarta nu, men de ska till de svarta tränset sen såklart.


Titta så perfekt de blev!!


Bells igår :-)





Kommentarer
Postat av: Liza

Hej! Jag förstår själva principen med detta tränset och det verkar ju funka toppen på många hästar! Men jag förstår inte riktigt "nosgrimman", eller vad man nu ska kalla den (?), den sitter ju liksom PÅ bettet, och det är väl kanske så att bettet ska ligga still, men kan det inte lätt bli skav eller att de nyper sig när det ligger så? Och om tanken är att den ska sitta löst så det inte ska kunna nypa eller skava, varför har man då nosgrimma öht? Tränset har säkert en bra funktion som jag inte har förstått än :P Har funderingar på nytt träns nämligen och vill kolla läget på olika alt. :)
Hur är skillnaden på hästen i ridningen med detta tränset om du jämför med andra träns?
Tacksam för svar :)
Mvh Liza

Svar: Hej :-) Jag ser ingenstans det skulle kunna nypa eller skava, hänger inte rikigt med på var du menar? :-) Tanken med nosgrimman är inte att den ska sitta löst, det är utformnigen på nosgrimman som är tanken med tränset. Det ska inte sitta nå hårdare eller lösare än något annat träns. Funktionen är att den inte trycker och skapar obehag på hästens olika delar på huvudet som andra nosgrimmor och huvudlag gör. De finns supermånga bra instruktionsvideor på youtube som förklarar tränsets alla delar och varför det ser ut på dehär viset. :-) Lycka till med tränssökandet!
Josefine Fred

2012-09-04 @ 22:38:46
URL: http://lizaojulia.blogg.se
Postat av: Pia

Vilken storlek har du på tränset? Är det normalt till storlekarna och vilken storlek har Bellis normalt? Funderar på att köpa ett Micklem men vet inte om jag ska ta cob eller full...

Svar: Standstd Horse = Full. Upplever de normalt i storlek. Köper Full i vanliga fall :-) Köp Full för Cob har jag hört e väldigt litet. Lycka till!
Josefine Fred

2012-09-05 @ 09:43:16
Postat av: Anna

De har bla bruna snokremmar på Hööks för 29 kr. Finns säkert på andra ställen också. Ett litet tips om du inte får tag på begagnade:)

Mvh Anna & Tabasco:)

2012-09-05 @ 11:31:07
URL: http://anaby.bloggplatsen.se
Postat av: Jennie

Blev ju skitbra!! bruna sporremmar i läder kan funka å. De är dessutom mycket nättare :)

Svar: Visst blev de! De var exakt samma tjocklek o bredd som på orginalremmarna. Sporremmar har heller inte sånadär "flärpar" två st dom behövs. Men annars bra tips :-)
Josefine Fred

2012-09-05 @ 14:07:19
Postat av: Hannah

Haha vad rund och go hon har blivit :D

2012-09-06 @ 21:44:10
Postat av: Sara

hörru du! ja köpte ju tränset till molly, fick de igår, och har exakt lika problem, mollys mun är typ "litet/kort" så själva remmen över nosen hamnade som remont. Så jag läre köpa snokremmar jag med ;) Plus så var jag dum och valde cob, eller ja frågade butiken men dom tyckte cob men självklart var det för litet, fan det skillnade typ 5 cm för att få igen käkremmen :S skit trist, molly har cob på precis allt. Så jag ska kika tillbaka det imorgon och så skulle ja få hem ett i storlek full och hoppas hoppas de blir bra! :)
Men en sak jag funderade på också är att när jag provade tränset (byte ut till sporrremmar så länge när ja provade bara för att se hur träset skulle se ut när det satt i normal höjd) och själva snokremmen eller vad man ska kalla det över munnen som ska vara framför bettet, den hamnade liksom på bettet och inte framför, "tvingade" man den att sitta framför bettet så hamnade den obekvämt långt fram på hästen haka, nu kanske de blir bättre med en storlek större men ser att den hamnade nästan på bettet för dig också? dock inte lika mycket som de blev på molly, men tror du det stör något eller tror de spelar ingen roll? :)haha lång kommentar de blev ;)

Svar: Cob är jättelitet! Har hört att de passar små islands-hästshuvuden.. Så du skulle nog haft ett full. För det är rätt litet i strl oxå, jag har på tredje hålet utifrån på Bellie på båda remmarna.
Så om jag vore dig skulle jag köpt ett Full och testat! =)

Jag trooor inte de stör att nosremmen är ovanpå bettet, men man kan ju alltid testa att justera och sänka nosgrimman och på så vis få ner nosremmen oxå. Och se vad hästen tkr. :-) Lycka till!
Josefine Fred

2012-09-13 @ 15:44:44
URL: http://hastbloggeen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0