Nojig

Nojar jag inte över de ena så äre det andra. Nu Micklem-tränset..? Ställde mig just frågan, VARFÖR? Haha.
 
Det är såhär att redan när jag testade att passa in det på B så insåg jag att det satt för långt ner, elr det såg OK ut först. Men när jag blev tvungen att sänka bettet ett hål hamnade de ännu längre ner såklart. Det är själva nosgrimman jag syftar på. Den hamnar inte på rätt ställe, och det går inte att länga/korta nånstans utan de sitter där de kan som bäst.
 
Nu nojar jag, trots att hon går så bra på det, att det ska vara fel? Alltså att det kanske trycker på domhär punkterna tränset är tänkt att undvika, bara för att det sitter fel? Men då tänker jag, hon går ju så bra på det.. så vad spelar det för roll? Men då tänker jag, 1580:- på ett till Micklem som jag inte ens får att sitta där det ska? Men då tänker jag, hon går ju som sagt underbart bra på det - så köp ett till! Haha. Ja, ni ser hur mina tankebanor  är.
 
Jag har annars två alternativ. De ena är att köpa bett med stora bettringar så att jag på så vis får upp nosgrimman 1-2 hål. Det andra alternativet är att försöka få tag på snokremmar som jag kan klippa och bygga om till en sådan rem som ska fästa i bettet - de är nämligen den som blir för kort för Bellies långa huvud. Så det finns ju lösningar.
 
Egentligen borde jag inte bry mig om hur det ser ut, utan tänka på hur otroligt bra hon går på tränset och hur tillfreds hon blir med det. Men jag kan ändå inte låta bli att tänka på hur det skulle bli om jag fick upp tränset till den höjd det är tänkt det ska vara? Eller spelar det ingen roll vilken höjd det har?? Eftersom ju alla hästar ser olika ut. Har dock inte sett någon som haft nosgrimman såhär långt ner som jag måste ha den.
 
HJÄLP MIG FINA LÄSARE. :-) Vad hade ni gjort? Haft det som det är för att hon gillar det? Ändrat något?




Hur tränsen ska sitta. Ni ser hästarnas kindben? Där ska nosgrimman börjar svänga in/fram.


Såhär blir det på B. Skulle vilja ha upp det två hål för att det ska se ut som de ska.

Kommentarer
Postat av: Erica

Nu kan ju inte jag mycket om sånt, men jag tycker det ser ut som att hästarna på de andra bilderna har "längre" munnar, och det kan ju förklarar varför de ser ut att sitta högre upp. Men jag tror inte du behöver oroa dig så värst mycket om hon känns så fin som du säger, för då måste hon ju vara tillfreds med tränset! :)

Svar: Hm.. ja, kanske de. Men jag tror inte de är en synvilla att de sitter högre upp, för mitt ser nästan ut som en remont tycker jag. :o Och micklem-nosgrimman ska ju liksom ligga uppe vid kindbenet. :-/ Men ja, som du säger hon har ju definitivt visat att hon gillar tränset hur som helst. Får prova mig fram lite =)
Josefine Fred

2012-09-04 @ 11:28:07
URL: http://kickarn.wordpress.com
Postat av: Lina Sällberg

Hade också problem att få mitt rätt i början, vilket nog kan bero på mina små bettringar. Om möjligt höj upp sidstyckena och ta bettremmarna på yttersta, eller har du redan på yttersta där (de är så korta)? Och bettet ska ligga stilla och då blir de lite tight när man tränsar, men de ska liksom inte glappa. Har sett någon mer som köpt efter mig och de har också nosgrimman lite långt ned. Tog du small horse i storlek?

Svar: Har längt ut bettremmarna på de yttersta, och nå mer kan jag inte höja sidostyckena. :-/ Därav mitt problem. Jag har Standard Horse i mitt. Men hon har så långt huvud..
Så frågan är ju.. ha det som det är, elr testa större bettringar/fixa nå andra bettremmar. Hm..
Josefine Fred

2012-09-04 @ 11:54:28
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Anno

EXAKT samma problem som jag hade med ravelli! Nosremmen hamnade på samma ställe som den gör på B, och jag tror att det var mycket därför som han avskydde det. Kom dock aldrig på någon lösning på problemet eftersom att jag aldrig använde det igen, haha :)

Svar: Jaha, haha. Jag märkte dock sån otroligt skillnad ridmässigt på min häst så hon har ju sagt sitt. Dock vill jag ju ändå testa ha det på rätt sätt om möjlighet finns.. Får testa mig fram :-)
Josefine Fred

2012-09-04 @ 13:21:07
URL: http://Teamoveson.blogg.se
Postat av: Emelie Löfström

Jag tror isf på större bettringar, eller snarare normalstora som det säkert är tänkt för eftersom dina bettringar är mindre är normen

Svar: Ja jag är sugen på att testa de. Slippa hålla på och fixa nya remmar och sånt är ju inte så roligt. Remmar som inte ens kommer höra till tränset.. >.<
Josefine Fred

2012-09-04 @ 13:29:08
URL: http://emblems.blogg.se/hast
Postat av: Lina Sällberg

SV: okej, jag hade som sagt samma problem, men remmarna har töjt sig lite med tiden och så har jag lite större ringar nu (hade samma mini som du innan)

2012-09-04 @ 16:16:59
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Sofia

Testa med sporremmar istället för snokremmar! :)

2012-09-04 @ 16:46:39
URL: http://sofiastotto.bloggplatsen.se
Postat av: Sari

Hej! Du kan nog korta upp tränset om du köper längre remmar till bettringarna.. Borde gå att byta ut till längre så slipper du köpa nytt bett med större ringar😃 jag har gjort om många träns med lite fantasi, och det brukar lösa sig på nåt sätt. Lycka till!

2012-09-04 @ 17:01:05
Postat av: Sarah

Jag skulle köpa ett bett med större bettringar, dina ser väldigt små ut, funkar inte det skulle jag prova med snokremmer och blir det ändå inte bra skulle jag ha det som det är nu, eftersom att hon är nöjd med det :)

Svar: None
Josefine Fred

2012-09-06 @ 12:36:02
URL: http://sarahhbergman.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0