Vilken befrielse..

Vilken otrolig befrielse det har blivit för mig att fokusera på positiva människor och positiva tankar senaste veckan. Om ni kommer ihåg mitt inlägg om att sluta fokusera på negativa människor som suger musten ur en?
 
Det är en sån lättnad. Förut kunde jag störa mig på nåt och droppa en kommentar (INTE elakt, men ifrågasättande och av nyfikenhet), sen kunde jag typ inte släppa det på hela dagen? Utan gick och ältade det hela tiden. Och blev det en diskussion så var vad jag skulle svara nästa gång de enda jag gick runt och funderade på. DET tar energi av en.
 
Numera om någon ställer en allmän fråga om något jag tycker gräsligt illa om så svarar jag helt enkelt inte, för jag orkar inte starta en diskussion som alltid spårar ur åt nåt håll. Jag tänker (fast det har jag sen länge) sluta med åsiktsinlägg bara taget från luften här, utan äre någon läsare som ÖNSKAR att jag skriver om något särskilt- absolut! Skulle inte tveka att skriva om det då. För åsikter - det har jag massor utav, och är det då någon som vill se min syn på saken så är det välkommet. Men jag tänker inte "bara sådär" skriva om något som jag kanske tycker illa om, för de finns ingen anledning.
 
Jag gör ju det jag tror på, liksom alla andra. Är det någon som frågar mig, "Vad tycker du om dehär?" så svarar jag alla ggr. Men som sagt, jag tänker inte lägga mig i diskussioner längre som handlar om sådant som provocerar mig. Det kan handla om vad som helst. Folk som skiter i höanalyser för att dom kan se/lukta på om höet är bra (jag har varit likadan bortsett från att jag inte hävdade att jag kunde se elr lukta mig till om det var bra). Numera i mina ögon är dom bara lite halvdumma i mina ögon eftersom man faktiskt inte vet om sin häst får samtliga behov av energi, protein och mineraler täckta. Man struntar i det helt enkelt.
 
Det kan handla om bett, någon frågar vad man tycker om pessoabett? Hur många ggr har det inte varit uppe på tapeten..? För min del är det slutdiskuterat om dessa bett, för jag använder det jag anser är bra. Liksom alla andra gör. Det som är trist är ju dessa gånger när man faktiskt inte ens är så pass intresserad att man tar reda på bettens/utrustningens funktion innan man utsätter hästen för det. Det är det som är provocerande. Hur man ibland inte alls tänker sig för.
 
Det kan vara någon som frågar hur denne ska få hästen att gå i form.. Jag har själv varit där, man vill veta, man frågar frågor. Man tror att det ska gå att läsa sig till hur man gör. Det går inte. Men jag har insett att, jag kan inte förändra folk. Dom måste få lära sig själva, dom kommer lära sig själv. Dom kommer oxå inse vad som krävs. Jag ska inte bli irriterad över sånt. Alla måste få sin tid.

Sist men inte minst kan det vara en sadel jag ser ligger dåligt. Jag bryr mig inte längre. Jag tycker bara det är trist att man inte skaffar sig själv tillräckligt med information för att se att sadeln faktist inte alls ligger bra. Man förlitar sig helt på den som provat ut sadeln, även om det var ett år tillbaka den provades ut. Struntsamma, jag använder de sadlar jag tycker passar min häst bra - men jag skulle aldrig göra det om jag inte hade en del information och kunskap bakom. Och aldrig utan att rådgöra med en elr flera vettiga personer. Så resonerar jag kring de mesta. Kan jag inte själv - då försöker jag lära mig, allt jag kan. Och tills jag kan, då tar jag hjälp samtidigt som jag lär mig. För jag vill VETA att det jag gör/utsätter min häst för är OK. Och ja, alla vill sin häst väl. Så är det bara, det vet jag. Men ibland önskar jag att man tog steget längre.
 
Iallafall.. Vilken otrolig befrielse att INTE bry sig! :-D
 


Kommentarer
Postat av: My

Klart du ska fortsätta tycka:). Kunde inte låta bli att skriva ett inlägg om ditt inlägg;).

2012-09-11 @ 22:50:21
URL: http://mjeppan.bloggplatsen.se/
Postat av: Frida

Hur många piercingar har du? Och vart? När tog du din första piercing?:))

Svar: Har två st nu. Navel o näsa, haft i tunga :-)
Josefine Fred

2012-09-15 @ 15:47:12
Postat av: Linda

Åh Jossan vet du, det var ju det som var så speciellt med dig, att du vågade tycka till, det gillar jag! Fan jag tycker det är super trist att du ska lägga av, även om man kanske inte höll med i allt (fast det mesta) så tyckte jag ändå det var roligt att läsa.

Jag är duktig själv på att tycka och ha åsikter, jag får jäkligt mycket skit ibland och jag är som dig, går och funderar och blir lite provocerad. Jag ser mycket likheter när jag läser din blogg.

Jag tycker en del bloggar är lama för de vågar ju för fasen inte komma med någon åsikt, de skriver bara om vad de ätit till lunch eller att hästen gäspade så sött i sin box, ne men typ :)

Men jag förstår också att du vill lägga av med åsiktsinläggen om ingen annan önskar något, för det är som du säger, det tar musten ur en. Jag mådde ganska kasst när Fifa var skadad, folk som inte trodde på min veterinär och att vi hade fel plan för Fifa, alltså man var ganska sårbar på den tiden och alla dessa kommentarer gjorde inte saken bättre. Jag är glad för att jag lyssnade till mitt hjärta, nära och kära och min veterinär ändå - tji fick ni för det gav resultat- hehe :)

Stå på dig!

2012-09-16 @ 14:07:54
URL: http://www.mittangsull.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0