Dressyr

Red ut en sväng idag, och tänkte att jag nog skulle ha en mycket pigg och spänd häst, men valde den bästa vägen för att kunna rida aktivt iaf. :-) Men så fel jag hade. Trots storm och allt så var hon faktiskt väldigt lugn idag! :-) Krävde enormt mkt ridning, men var jättefin och arbetade väldigt trevligt rätt stor del av passet. Hon låg lite på bettet, men inte sådär supermkt. De funkade. Saktade då av elr gjorde halt, alt. ryggning så att hon "släpper" taget. Därifrån jobbade vi sedan framåt igen, och då var hon betydligt mjukare.
 
Så passet bestod av övergångar och tempoväxlingar (ovanligt va?), så att hon fick komma tillbaka när hon ligger på lite för mkt. Men överlag jättefin, trevlig, taktmässig och lugn! Red mycket sidvärts idag oxå faktiskt i skritt och trav, och de flöt på klockrent. Framdelsvändningarna oxå. Och galoppen gick äntligen att jobba henne i. :-D Det har inte funkat alls på uteritterna senaste veckorna, men nu så. Båda galopperna var suveräna. Hon blev lite småtaggad i början bara så hon bjöd på några vackra stegringar, men sen gick de över fort. Då gjorde vi halt eller saktade av till skritt efter galoppen, och det tog hon med ro.
 
Nåt som funkar väldigt bra som jag testat nu är att när jag saktar av när hon ligger på lite på bettet, och gör halt, så får hon inte gå iväg förrän hon mjuknar i munnen och sänker sig igen. Därifrån jobbar hon kanon. Upprepningar upprepningar. :) Funkar mkt bra på denna fröken.
 
 

Kommentarer
Postat av: Carro

Vad kul! :)

Svar: Ja verkligen! :)
Josefine Fred

2013-04-16 @ 10:29:08
URL: http://skimmelsto.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0