En extra träning i veckan?

Har många ggr blivit tipsad av min hopptränare att öva hemma på övningar hon ger mig och tycker är bra för B. Men jag har ju mina små regler om att inte rida i paddock helst mer än 2 dgr i veckan, max 3 ibland. Och hoppning endast 1 gång i veckan.
 
Men nu e jag lite lur ändå på om jag kan lägga in ett extrapass i veckan, åtminstone 2-4 gånger i månaden (de veckor jag inte tävlar), där jag rider markarbete/gymnastikhoppning på max 50-60cm hinder med studs, serier och travbommar, cavaletti osv.
 
Hon är ju välmusklad och i mycket bra kondition.
 
Hur ser ni på saken? Behöver lite åsikter!! :-D
 


Kommentarer
Postat av: Linda

Väldigt sunt tänk att rida på ridbana max 3 gånger i veckan men jag tror inte att tanken om att lägga in lite mer hoppträning skulle göra någon skada alls. Snarare bra gymnastik.

Svar: Ja de känns lite så :)
Josefine Fred

2013-04-12 @ 16:05:45
URL: http://stjarnstralar.blogg.se
Postat av: Agneta

Du kanske kan köra halva passet på ridbanan och halva ute i skogen (eller runt travbanan). En annan variant kan ju vara att fixa en liten runda i skogen (på kanske 300 meter eller så) och ställa upp markarbeteshinder/bommar med jämna mellanrum längs den lilla slingan?

2013-04-12 @ 16:05:58
URL: http://www.sodertorparn.blogspot.se/
Postat av: Elsa

Jag hoppar aldrig mina hästar mer än en gång i veckan då jag tycker det sliter alldeles för mycket på benen i längden. Men om man kör cavalettiövningar + hoppträning kanske två/tre gånger i månaden så gör det nog ingen större skillnad så länge man hoppat lågt :)

2013-04-12 @ 16:12:27
URL: http://eventingbyelsa.blogg.se
Postat av: Sofia Spelkvist

självklart kan du göra det!

2013-04-12 @ 21:10:01
URL: http://sofiaspelkvist.blogg.se/
Postat av: elin

Jag tycker att du ska göra det! Hopphästarna på högre nivå går ju hoppning två dagar i veckan, varav ena gången är gymnastik! Så du kan ju iaf testa, det märks på en gång om det blir för mycket =)

2013-04-13 @ 07:54:49
Postat av: kerstin falk

Ja, lugnt. Småhinder och studsar är bara nyttigt. Tänk det som hoppdressyr. Jag tror det är värre att hoppa en gång i veckan på en häst som är inte väl förberedd (gymnastierad, upptränad och är lydig(are)) tack vare markarbete eller en häst som visserligen får se små upplagda bommar en gång extra i veckan men då har bättre förutsättningar på hoppträningen. Min 17 åring är pigg och fräsch trotts att han vissa i perioder får hoppa två gånger i veckan.

2013-04-14 @ 15:14:31
URL: http://ksf.blogg.se/
Postat av: fia

Sunt tänk angående träning i padock. G sa samma sak till mig ang Jossan, att hon behövde gå gymnastikhoppning en dag i veckan utöver hoppträningen, men för min tjej vart det för mycket i kombination med alla tävlingar. Men man märker ju och känner på sin häst om det blir för mycket. Gå på magkänsla. När tävlingssäsongen är i full gång så känner jag att det räcker med hoppning för tränare en gång i månaden och däremellan bara underhåll (gymnastikhopp, träna om det är nåt speciellt som man har svårt med och lydnad på låga hinder) det funkar bäst på min och på mina tidigare hästar.

Svar: Ja det blir isåfall max två dgr i veckan hoppning. Så de veckor det är tävling blir de endast en hoppdag. :-) Blir nog bra de :-)
Josefine Fred

2013-04-15 @ 15:32:13
URL: http://iminegnalillabubbla.blogg.se
Postat av: Flisan

Jag rider min häst på banan 6ggr i veckan. Hoppar 1-2 och kör gymnastikövningar 1 gång i veckan. Lite annorlunda de veckor vi tävlar. Hon lever än och tycker de är lika roligt varje gång!! Sen lägger jag in pauser på 1 vecka då och då som hon får vila ordentligt med bara lite skritturer. Ingen vintervila/sommarvila!
Sålänge hon tycker de är skoj så är de ingen fara att hoppa 2 ggr i veckan! De är ju inga svårklass höjder så de kan knappt slita anser jag :)

Svar: Tack för svar :)
Josefine Fred

2013-04-15 @ 20:41:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0