Lösgörande joggingpass

Red ut på fröken Bus idag i de fantastiska vårvädret!! Fyfasen så underbart väder vi haft nu i typ 2-3 veckor. :-D Jag red UTAN vantar idag, och i fleecetröja!! Premiär för så lättklätt alltså. ;) Jättehärligt. Red en joggingvända i skogen med B, och hon var som en struts idag med. Men jag hade andra planer så jag testade kräva av henne helt enkelt, och de gick suveränt. Vissa dagar klarar hon ju inte alls av att man kräver så de spelar liksom ingen roll vad man gör utan då slutar allt i en massa trista dragkamper osv. Så jag har ju varit lite avvaktande ett tag och låtit henne vara. Men det håller inte att springa runt som en spänd giraff riktigt varenda dag. Dock så lyssnade hon sjukt bra ändå.
 
Men iallafall. Red jätteintensiva skritt- och travövergångar, de är verkligen effektivt. Så fort jag saktat av ger jag i sekunden efter en ny travfattning, och efter några steg saktar jag av och upprepar dedära tills hon börjar ge efter. Sedan körde jag en jäkla massa ryggningar. Så fort hon blev tung/nonchalant i skritten gjorde jag halt och ryggade tills hon gav efter. Oså fram igen i skritt eller trav, med bibehållen form och mjukhet i munnen. Så fort hon blir tung saktar jag av och ryggar. Hon släppte väldigt bra i ryggningarna.
 
Sen stannade jag i återvändsgränden och gjorde framdelsvändningar tills de blev hyffsade, vilket inte tog lång tid. Dessa släpper hon jättebra av och blir jätteloss och fin! Så travade nästan hela vägen hemåt, och fick göra några avbrott till halt och rygga, men i övrigt kom hon loss sjukt bra och fick in en riktigt trevlig takt och tempo. Supersuperfin!
 
Imorgon blire uteritt i alla gångarter med fokus på galoppen, så hon får jobba och gå ordentligt imorgon inför tävlingsdagen. Så hon är någorlunda lugn. :-D Ska bli sjukt spännande!!
 
Ha en fantastisk dag allihopa!! :D

Kommentarer
Postat av: Anna

Lycka till på tävlingen i helgen! :) Årets första väl?

Svar: Tack! Japp första på 2 år ;-)
Josefine Fred

2013-04-05 @ 16:04:17
URL: http://annoonii.blogspot.com
Postat av: Lisa

Sv: Tack så mycket! :)

2013-04-05 @ 23:16:25
URL: http://gentleseat.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0