Vilken dag...

Idag har jag gråtit och gråtit. Min älskade häst är dålig igen.. Efter ridpasset igår när jag skulle skritta av, så känner jag bara NEJ. Hon är halt. Igen. På exakt samma sätt som förra ggn, fast lite värre. Hoppade av, longerade och kollade på det Per sagt. Klockrent att det var inflammationen som kommit tillbaka i slemsäcken.
 
Ringde såklart till vet. det första jag gjorde imorse, och fick till svar att det är ju en kronisk skada (skelettskadan) så hon kommer inte bli bättre utan behandlingar. Behandlingar som kommer måsta upprepas varenda gång hon blir dålig igen. För det kommer hon att bli. Frågan är inte om, utan när. Då ska hon alltså behandlas, och sen ska vi hoppas på det bästa varje gång, att det går längre än det gjorde nu mellan gångerna, dvs 6 veckor. Det känns faktiskt inte som ett alternativ att göra så. Utsätta henne för lidande som jag vet kommer att komma.
 
Jag frågade om operation men det var inte aktuellt. Det var en väldigt negativ inställning till det, för det blir oftast inte bra efter OP, eller så blir det komplikationer eller till och med blir värre. Jag tröck på, och ja, jag fick en tid för röntgen så att vi kan skicka plåtarna till kirurg.
 
Ringde ytterligare en vet, som var något mer positiv till att iallafall försöka operera. Dock så är skadan inte på nåt bra ställe, och hon lät som sagt inte heller så positiv men hon tyckte man kunde försöka.
 
Slutligen ringde jag två större kliniken neröver i landet, och bad om att få kontakta kirurgerna. Så jag mailade över info + del av journalen och bilden från UL.
 
Har gått hela dagen och varit så nere, helt inställd på att det värsta kommer att komma snart. Jag har gråtit och gråtit.
 
Men nu för 5 minuter sedan så svarade en av kirurgerna, och äntligen är det någon som är positiv. Han tyckte definitivt att man skulle gå in i henne med titthålsoperation, och kolla hur omfattande det är och hur det ser ut. Han kunde inte säga prognos för det var alldeles för få rapporterade fall för att kunna säga något. Han skrev även att det var osannolikt att hon kunde botas med vila och behandling. Då är jag inte helt ute och cyklar vilket känns skönt!
 
Så nu har vi en tid efter nyår på kliniken, och där planerar jag få röntgenbilder på henne och skicka dom ner till kirurgen, så kanske han kan säga mera.
 
Jag älskar min världens bästa B!

Kommentarer
Postat av: Emelie

Jag beklagar verkligen! Vilken mardröm :( hoppas att det går att få henne bra igen kramar

2013-12-19 @ 21:57:41
URL: http://ememat.blogg.se
Postat av: Bettan

Hoppas allt går bra för fina Bellie! kram <3

2013-12-19 @ 22:17:26
Postat av: Malin

Jag har alla mina tankar hos er och håller alla tummar jag har att det går att "ordna till". Önskar att det fanns något jag kunde göra för dig. Många styrkekramar!

2013-12-19 @ 22:20:07
URL: http://rajala.blogg.se
Postat av: Sandra

Men vilket otursträsk... Hoppashoppas det går att operera! Lilla Bellis<3 Nu kan vi ju inte köra någon träning.. Så du får helt enkelt komma och testa Doris. Skulle va kul att se en annan ryttare som KAN rida sitta på henne!

Svar: Ja :( Jaa de hade ju varit kul!! :D Men huvva vilken prestationsångest jag får.. haha. ;-)
Josefine Fred

2013-12-19 @ 22:28:05
URL: http://sandrasn.blogg.se
Postat av: Emma

Håller verkligen tummarna för att det att operera och att det blir bra igen !
Massa styrkekramar !

2013-12-19 @ 22:35:22
URL: http://eemmaivarsson.blogg.se
Postat av: Linda

Nej nej nej vad tråkigt!
Men vad bra att du är så pass klok att du ringer runt och kollar och inte bara sväljer det den första veterinären säjer. Hoppas verkligen att det kommer lösa sig.

2013-12-19 @ 23:57:24
URL: http://stjarnstralar.blogg.se
Postat av: Louise

Nä fy fan vad trist! :( livet är fan orättvist! :( kramar!

2013-12-20 @ 07:00:23
URL: http://kingofdarkness.blogg.se
Postat av: Sarah

Vilken tråkig läsning. Håller tummarna för dig och din fina B :(

2013-12-20 @ 07:18:50
Postat av: Diana

Inte roligt att läsa! Men håller tummarna att det går vägen för er och att det går att få henne frisk igen!

2013-12-20 @ 07:53:46
Postat av: lina

Otroligt trist att det är en kronisk skada jag trodde det var en inflammation Som gick att behandla medicinskt men det går ju inte om det är kroniskt :(

Nixi skulle aldrig ha blivit ridhäst även om skadan läkt ut, men hon skulle kunna fungera som avelssto.
Jag la ner ca 25 tusen själv på henne i veterinärkostnader och försäkringsbolaget betalade över 40 tusen. Då hade jag tur att jag har A1 vet och liv på försäkringen. Så prata med försäkringsbolag om vad dom ersätter så att du är förberedd ekonomiskt. Alla förtjänar en chans att bli bra. :) håller tummar och tår att ni har bättre tur än Nixi! :) det suger att vara djurägare ibland tyvär :/

2013-12-20 @ 08:37:04
Postat av: Anonym

nej, vad tråkigt att läsa :( Förstår att du är ledsen, det är en hemsk situation att sitta i. Håller tummarna för er! Var stark. Jag e helt säker på att B kommer kämpa tillsammsn med dig! Styrkekram! /Anni

2013-12-20 @ 11:13:39
Postat av: Sofia Spelkvist

Nej vad tråkigt att läsa, håller tummarna för dig och Bella!

2013-12-20 @ 11:25:33
URL: http://sofiaspelkvist.blogg.se/
Postat av: Linnea

Usch vad himla tråkigt! Håller alla tummar att det kan bli aktuellt med op, och givetvis att det då hjälper! Kram till er!

2013-12-20 @ 11:27:50
Postat av: Beatrice

Fy vad tråkigt... Håller tummarna på det bästa!!
Men vart kommer skadan ifrån? Hur uppkom den liksom?
Har aldrig hört talas om det! :(

Skickar massa styrkekramar!!!

Svar: En spark el liknande.Ja jättetråkigt :/ :/
Josefine Fred

2013-12-20 @ 14:26:31
URL: http://morik.blogg.se
Postat av: lina

Håller tummarna för er!!!

2013-12-25 @ 09:26:58
Postat av: jessica pira

Ojj vad tråkigt att läsa detta! Har verkligen följt din blogg i år nu och förstår hur du känner för din häst. Du har kämpat så mkt med henne och jag tycker du gör rätt i att inte än ge upp. Hoppas din älskade häst blir kry igen, jag håller tummar och tår! Kram jessica

2013-12-26 @ 17:23:21
URL: http://www.jessicapira.horseworld.se
Postat av: Jennifer

Hej! Vad ledsen jag blir av att läsa hur det är med din häst. :( Finns ju inget värre än när ens djur mår dåligt. Hoppas du hittar någon bra veterinär som vill hjälpa er.
Sv: Flippan brukar inte ha dåliga dagar på det sättet, men hon är ju en bestämd dam, haha. Det gick bättre att rida idag. Jag litar absolut inte till 100% på en sadelutprovare utan mest på mig själv och på hur fin Flippan känns bara hon är framför skänkeln så att säga. Håller med dig om att det är bäst att skaffa sig så mycket kunskap som möjligt själv - om ALLT. :) Lycka till nu jag håller tummarna för er! Kram

2013-12-28 @ 23:42:25
URL: http://www.jenniferdressage.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0