En härlig uteritt :-)

Tog ut Bellis imorse på en uteritt, efter utsläppet och lite pyssel osv. Rensade i skåpet och tog hem kläder som inte används.
 
Tanken var att bara ligga och rulla på i galopp idag, kravlöst. Men jag beslöt mig på att känna på B först för att se om hon gick att jobba med idag, och hon var faktiskt jättefin! Hon var lite intresserad av allt annat dock, så jag fick lägga ner tankarna på en trevlig form, och istället fokusera på lydnaden. Hon var som sagt jättefin och lyssnade bra, jag red tempoväxlingar och övergångar även trav/halt/trav/halt utan problem. Riktigt lydig var hon, och hon låg inte på, och hon flippade inte när jag krävde av henne.
 
På hemvägen körde vi galopp hela vägen, men jag saktade av och bytte galopp några ggr så det blev 5-6 galopper totalt. Jättejättefin var hon! Jag lät henne bara rulla på, utan krav på form som sagt utan bara att hon ska vara lätt framtill och trampa på bra bak, och de gjorde hon verkligen. Så småningom kom hon ner i en trevlig, låg och rund form oxå! Även i högergaloppen som kan vara lite stelare. Gick super verkligen. Och inte flippade hon emellanåt heller, peppar peppar. Jag testade en ny grej.. När hon höll på börja flippa efter en galopp, så släppte jag ut tyglarna HELT, bara slängde iväg dom. Lugn häst! Hon började lunka på med nosen i backen och frusta, och efter en liten stund tog jag upp tyglarna sakta och försiktigt igen, och bad om ny fattning med lite halvslaka tyglar, och de funkade riktigt bra. :-) Får väl se hur länge det funkar innan hon överlistat mig. ;)
 
Nu har jag en goood tjockpannkaka i ugn som jag tänkte slänga i mig (ja en liten bit då ;)), och sedan äre städ och tvätt som gäller! Jag längtar :-D Tvättstugan vi har nu är en fräsch, med riktigt bra utrustning och med massor av valmöjligheter vad gäller hur lång tid man vill tvätta osv, och så tare mindre än en timme för tvätten o torka. Tack gode gud!! Jag är van att det tar upp till 24 timmar för tvätten o torka, att den luktar ILLA och att det tar lång tid innan maskinen blir klar. Huvva. Jag kunde inte vara nöjdare med mitt nya hem :-) Och äntligen börjar min sambo komma till ro oxå och trivas bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0