Spontant dressyrpass

Eftersom jag jobbade 14-timmars pass idag så var det ju tänkt att B skulle vila idag, jag skulle bara upp å mocka efter jobbet. Men jag blev ridsugen i snövädret och beslöt mig för ett dressyrpass på travbanan.
 
Gick svinbra! Jag är så tacksam över de nya tips och trix My har gett mig, att på dessa kommer jag komma jättelångt! Bara en sån enkel grej som att behålla mina skänklar i ett fast läge, och inte falla framåt med överlivet och bak med skänklarna gör att vi kan ta oss flera steg framåt i utvecklingen. Anledningen är, att när B stressar upp sig och go bananas, så hamnar jag ur position och "förändras" samtidigt som henne. Men nu när jag är i en fast position och inte tillåter henne att rubba den, så är hon fast inom mina ramar och där blir hon trygg när hon förstår att jag inte kommer förändra något förrän hon kommer till ro och slappnar av igen. Därifrån kan vi bygga upp sååå mycket!
 
En annan grej är vilken form jag ska rida henne i. På träningarna "tjatar" My om en rundare form, och att jag ofta får runda av henne när hon spänner sig lite och kommer upp i formen. Denhär träningen i denhär formen gör Bellie så jäkla lösgjord och fin, och det blir så roligt att rida. Jag rider henne alltså i en lägre och rundare form än jag lallat runt i tidigare, och i den formen blir hon även helt otroligt ridbar i galoppen! Lösgjord, och hon gillar liksom bara läget. I båda galopperna. Vänstern är bättre för där kommer jag till ridning på ett annat sätt, och hon blir riktigt lös och fin där. I högern är vi båda lite mer spända, men de är absolut klart över godkänt, och högergaloppen blir bara bättre och bättre.
 
Helt plötsligt går hon att ställa i högergaloppen utan några problem, helt sjuk känsla eftersom hon tidigare gärna gått utåtställd. Men det är ju pga brist på lösgjordhet, och att hon gärna blir lite hög i formen. I denhär låga, runda formen är hon så sjukligt trevlig.
 
Älskade lilla häst! Och ni... Njut av novellen! ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0