Gårdagen

Red ut en sväng på Bellis igår. Hade tänkt en rätt kravlös ridtur med lite travarbete först, och lite busgalopp sedan. Var väldigt stressad och på rätt dåligt humör igår så det resulterade i att jag ställde för höga krav på fröken så det blev liksom mest pannkaka. Men hon får inga utbrott nu iaf vilket är skönt! Hon rycker mest tyglarna ur handen på mig som protest. Men när jag efter halva ridturen kom till insikt att SLÄPP KRAVEN så fick vi till ett betydligt bättre samarbete där vi kompromissade båda två.
 
På uteritterna får jag helt enkelt sänka kraven motför vad jag har för krav på banan, och bara känna av situation efter situation så att hon inte blir bakåttänkande eller alldeles på tok för frustrerad, för då tycker hon ju inte att det är nå skoj heller. Vill behålla den positiva andan i min lilla häst, utan att hon "tar över" för mkt. Hon var ju trevlig överlag och hon försöker ju lyssna fastän hon har svårt att hålla fokus hela tiden.
 
Vi tog iaf två busgalopper och de var minsann skoj :-) Sen körde vi travarbete påvägen hem, och hon var så taggad. Men efter ett tag så fick jag henne till avslappning och då gav jag mig. Men hon blir så frustrerad när hon inte får ta bettet och springa iväg, så då drar hon tyglarna ur handen på mig. Nu så kan jag dock sitta kvar i sadeln som sagt och inte låta henne dra med mig ner, utan jag är fast i mitt läge och sitter där jag sitter och gör mitt bästa för att hon ska haka på.
 
Vi får kämpa vidare :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0