Motivation?

Får många gånger frågan hur man håller motivationen uppe, särskilt denhär årstiden. Det är kallt, snöigt, isigt och mörkt.
 
Sanningen är, jag älskar vintern! Det går absolut bäst att rida på vintern enligt min mening. På vinterhalvåret tränar jag mycket kondition med hästarna, eftersom det finns mycket långa raksträckor med packad snö och/eller is. Jag passar på att hålla igång i trav och galopp i massor. Kylan ser jag inte som något hinder, det är bara att klä sig rätt. (Iofs är jag ganska dålig på det ibland då jag föredrar mina ridbyxor) Vid -20 kan jag lägga in en vilodag pga kylan dock, för min egen skull.
 
Men annars tycker jag att det är så himla roligt att rida min häst. Jag älskar att sitta upp på henne och veta att jag har värsta roliga utmaningen framför mig. Jag vet ju aldrig hur hon kommer vara, så utmaning blir det på ett eller annat sätt. Jag kan ha planerat för något, men helt få ändra planerna beroende på hur hon är i humöret för dagen.
 
Jag tycker det är enormt kul att utvecklas och varje dag är ju en ny möjlighet att göra något ännu bättre. Jag har alltid veckoschema som jag följer någorlunda, utan det hade de nog blivit lite omotiverat. Jag vill ha en varierad och allsidig träning i den mån det går. Ena dagen dressyr, andra hoppning.. en dag med galoppjobb ute på vägarna, en med lättare jogging i skritt och trav. En dag med en lång skrittur barbacka, en dag med annan form av galoppjobb på vägarna osv. Och så max två vilodagar.
 
Visst kan jag känna mig omotiverad när jag kommer ifrån jobbet 16.30 och ska ut i stallet i kylan, med buss, och 1,5 km gångväg. Men det är bara att traggla sig dit, och väl där och ombytt så är motivationen tillbaka. :-)
 
Bellson redo för en uteritt i mörkret

Kommentarer
Postat av: Rebecca

Jag håller med dig till fullo! Jag förstår mig inte på alla som ställer av sina hästar på vintern (av bekvämlighetskäl oftast)! Det är som medvetet ta och backa ett par steg även ifall det inte alltid är så. Jag har haft jävligt tuffa schaman och har ändå lyckats få ihop det! Jag har också ett bra veckoschema att följa med ridningen :) Förra vintern jobbade jag kväll, jag steg då upp i ottan och åkte till ridhuset och hade lektion. Jag blir också motiverad av att kolla tillbaka på gamla videos eller på andras träningsvideos för att samla mer tankar kring ridningen. Det är nu som först när jag har hur mycket tid som helst som jag känner mig omotiverad, men jag är så jävla envis så jag tänker inte ge mig. Jag vill komma över det om det nu är en svacka eller vad det är. Årstiderna ska ju inte sätta stopp, äga en häst gör man ju alla tider på året. Dessutom, vintervila för dom? Dom vilar ju 24 timmar om dygnet så att ta en timma till att träna skadar inte för deras skull.

2013-01-23 @ 23:35:48
URL: http://www.zkold.devote.se/
Postat av: anni

Jag är väldigt dålig på att hålla igång på vintern, inte p.g.a att det är kallt, snöit eller vad det nu må vara, utan för att det är så fruktansvärt mörkt på våra ridvägar, och jag är mörkrädd. paddocken är inte att tänka på så länge det inte ligger bra med snö på den. Jag vill rida, och önskar att jag på något sätt kom förbi den där mörkräddheten (trots pannlampa), och jag kämpar med det. Vi håller igång så gott vi kan ändå, skrittar ut en sväng vid husen där det finns lite ljus (dock är hästen livrädd för hus något vi passar på att träna hehe) och sen hem igen, paddocken rider jag i när det finns möjlighet till det. Bra inlägg i övrigt! :)

2013-01-24 @ 12:48:14
URL: http://anniis.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0