Dressyr

Tog och "tjuvred" en dag tidigare än planerat. ;) Men vad gör de liksom.. Hon har börjat komma till mig i hagen igen och doppar ner huvudet i grimman själv, sååå. Hon har nog vilat färdigt. :-D Dessutom är de tävling om en vecka så.
 
Dressyrpasset gick bra. :-) Det enda jag planerat var att lägga fram lite travbommar, som jag annars är dålig på att använda mig av. Men jag la ut 3 st på två ställen, på medellinjen, så att jag skulle kunna rida serpentinbågar över dom.
 
Värme upp henne först i alla gångarter. I början var hon fin, mkt trevlig trav osv. Sen blev hon spänd efter traven så det tog en stund innan hon lugnade sig. Blev sedan lite övergångar, och hon fick inte börja trava förrän hon var lugn i skritten. Där var hon duktig. :-) Galoppen var inte den bästa idag, då jag inte riktigt fick henne ställd/böjd och sköt ut bogar hit och dit. Men det gör inget. Iallafall så blev hon springig efter galoppen, så det tog ett tag innan hon chillade igen. ;)
 
Tog en paus båda två i skritt på lång tygel, och efter det så tog vi nya tag. Det gav resultat! :-) Jag red verkligen ordentligt, och här la jag in serpentinbågarna med travbommarna, och de gick svinbra. Hon var fantastiskt fin i traven. Trevligt tryck, lätt och fint sug i bettet, följsam osv. Hade inte alltför höga krav, men fin var hon! Och jag red. Testade slänga in en galoppfattning mitt i allt, och de gick helt ok i galoppen. Efter så red vi in på serpentin-övningen igen, och hon var fortf. fin, men de blev något springigt. Dock inget jag brydde mig om då det inte var riktigt läge för det. La in halvhalter och försökte lugna henne, men så länge hon trampade på och gjorde det hon skulle fick det blir lite springigt.
 
Men nå känner jag skillnad nå. Jag fokuserade jättemycket på mig själv, då min största nackdel är min stress. Jag fokuserade hela tiden på andning, avslappning och lugn. Även på att våga mjukna i handen oftare, och släppa på kontrollbehovet. Vad bra resultat det gav! Jag kan guida henne rätt på ett helt annat sätt när jag är lugn och saklig med henne. Och vi får riktigt fint tryck och samspel när jag släpper och mjuknar, låter henne röra sig framåt. Blir jag för kontrollerbar sitter jag och bromsar för mkt och hon får inte med sig bakdelen. Så är det! ;D
 
Imorgon väntar en uteritt av nå slag :)
 

Bellson i paddan efter ridpasset :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0