Massage

Tidigare ikväll kom Massör-Jossan ut för att ta en årlig genomgång på lilla B. Det var nog ganska precis ett år sen hon var här sist skulle jag tro.
 
Vi fick ingen dödsdom, som tur var, hehe. Nä men, jag stör mig ju alltid på att hennes vänstra korshalva är högre än den högra, och att vi aldrig riktigt fått bukt på det. Men idag fanns nya infallsvinklar på det hela vilket gjorde det snäppet närmare en lösning. Jag tänker inte ens ge mig på att förklara, men allt var ganska logiskt och inga konstigheter.
 
Jag ska börja använda linement och massera hennes rupturer (de betyder alla bristningar, hål, avslitningar osv. hon har i musklerna, vilket är en hel del faktiskt) 2 ggr i veckan resten av hennes liv, typ. Dessa kommer inte ha någon stor påverkan på henne, eller har, men ifall man skulle börja samla mer och rida henne i högre form osv. så kan de komma att märkas av. Hur som helst är de alltid bra att få igång blodcirkulationen mer i dessa områden.
 
Sedan ska jag "skaka manken" då hon är uppdragen i "axlarna" om man tänker människotermer, ungefär som när vi drar upp axlarna, spänner oss och halsen försvinner. Så är B, fast manken försvinner. Skaka manken ska jag göra varje dag, och det planerar jag göra tills Jossan kommer igen nästa gång.
 
Slutligen ska jag massera Arnika eller ett annat, särskilt linement på insidan av låret på höger bak, då hon är lite öm där. Det är hon för att ... skitsvårt o förklara. Men iallafall, höger bak har svårare att bära, och lättare att skjuta på. Det gör att hon tar i mer med vänster bak, hon visade vilka muskler osv, och därför blir mer musklad där. Höger bak är öm och bär inte lika bra, så där ska jag alltså massera varannan dag i 2 veckor. Sen ska det vara bra och hon ska bli mer rörlig o kunna använda den muskeln bättre.
 
Hugaligen vad nyttigt och viktigt det känns att Jossan går igenom henne 1-2 ggr per år eller mer vid behov.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0