Uteritt

Red en halvt galen häst idag. Vet inte om det berodde på alla flygfän eller det faktum att vi red på en äng under tiden hon var galen. Hon har ju en tendens att bli lite vild på ängar. ;) Det var nog en kombo av båda helt enkelt.
 
Jobbade vidare med att hon ska vänta, och allt tar ju så mkt längre tid nu när jag "tvingar" henne att gå sakta tills hon ger efter och vilar på steget. Men de gick ganska OK, jag vet att det inte kommer gå lika bra ute som på bana, så jag får liksom nöja mig med ganska bra än så länge. Traven var fin, hon travade på lungt och eftergivet. När vi kom till ängen taggade hon till och såg saker som tydligen var dö-farliga... Och sen tog vi några galopper, och så emellanåt blev hon svintaggad och stegrade och hoppade i sidled fram och hade sig.. Såg till att ha henne lugn innan ny galoppfattning, och i själva galoppen var hon jättenöjd och fin. Hon fick gå på i ett lite högre tempo än arbetstempo.
 
Avslutade med trav, och hon var gaaanska lugn iaf! :-) Sen red vi hemåt i skritt, hon fick sträcka ut lite då, på halvlång tygel. Gav jag henne lång tygel så bar det iväg i en hiiiimla fart. :-)

Kommentarer
Postat av: Caroline

Härligt med en häst som har humör :D

2013-07-02 @ 11:59:40
URL: http://solstrands.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0