Dressyrpass

Red mitt efterlängtade dressyrpass ikväll, som planerat, och de gick asbra igen! Min nya ridning funkar verkligen helt sjukt bra. Så lösgjord och fin som hon är på slutet av dehär ridpassen har hon nog tametusan aldrig varit annars. Och det hela går ut på 1. att aldrig erbjuda henne att hänga i min hand, och 2. att aldrig låsa hennes energi framåt genom bakåtsträvande eller dragande innertygel elr genom knipande knän.
 
Tänk vad så små grejer kan göra under! Började ridpasset med skritt- och travövergångar, för hon behövde kvickna till lite. Ja, mitt röda sto behövde kvickna till. Hon var alltså lite trög, haha. Händer inte alltför ofta mina vänner.
 
Övergick sen till galopparbete resten av ridpasset. Första delen bestod av galopp runt hela ridbanan, och på kortsidorna ställdes hon utåt, för att sedan vända in henne och rakrikta på långsidan och där göra lite tempoväxlingar. Jag rider galoppen i ett undertempo just nu, och de verkar faktiskt funka jättebra! De märks att hon tycker det är jättejobbigt att dels rida i ett rätt långsamt tempo, och sen göra tempoväxlingar osv. på det. Hon bröt av några ggr när det blev jobbigt. Mest jobbigt i vänster varv.
 
Efter en skrittpaus körde vi galopp i en stor 8-volt över hela ridplanen, med varannan volt höger galopp och varannan vänster. Men istället för att bara rulla på som vi gjort tidigare, så la jag in 3 övergångar till skritt. Fast fokuset låg på att hon skulle skritta, med slak tygel och utan att ge sig iväg i trav/galopp och även kunna ställa sig utan att fara iväg på egna ideér, så det blev mellan 1-3 övergångar beroende på hur hon skötte sig. Bäst gick vänster varv här. Men när vi tragglat på ett tag så gick det sååå bra! Hon saktar av  till skritt direkt, och det gick att skritta utan inslag av trav, samt att hon är så mjuk och lösgjord så de e inte sant. Dehär är början på nånting väldigt bra!
 
Fina fina B. Jag trivs väldigt bra i min dressyrsadel jag, tror jag bosätter mig i den ett tag. ;)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0