Uteritt + sadelprovning

Red ut Bellabus idag, på en liten tur med lite av varje. Uppförsbackar å nerförsbackar samt klättring i skrittbacken. :-) Sen red jag lite dressyr på en väg fram och tbx en gång, i alla gångarter. Hon var lite tittig idag, och jag liiite stressad osv. så jag hamnade lite i mitt gamla-ridning-tänk, men skärpte till mig och då gick de finfint.
 
Testade ny sadel idag, en som jag testat förut och lagt ut bilder på här på bloggen, men aldrig provred. Idag har jag provridit den, en Kentaur Elektra. Den verkar lovande. Jag har alltid ångest över min sadel. Jag älskar den, och hästen går bra i den, och hon musklar sig fint samt har inte ont. MEN, jag kan inte släppa att den är lite för svängd bak. Redan när man lagt på sadeln så lättar den liksom upp i luften en bit bak, och de kan helt enkelt inte vara skönt när jag sätter mig ner? Har ju tänkt byta sadel x antal ggr, men så har jag bollat med några kloka människor och det har slutat med att jag behållt den ändå. Har ju ändå haft den i 1,5 år och inga protester från fröken B, så den är ju inte katastrof liksom.
 
Idag när jag la på Elektran så bara la den sig på plats, och såg som gjuten ut. Inte en antydan att lätta bak, utan den följer ryggen hela vägen, och de kändes så mycket bättre. Trodde dock den skulle åka fram som attan när jag red, men de gjorde den inte. Inte mer än alla andra sadlar jag haft.
 
Bellie rörde sig fritt och ledigt, och jag kunde till o med rida i den! Haha. Kunde sitta ner i trav och galopp. Visst fick jag anstränga mig lite mer för att slappna av och sitta mitt i sadeln och inte skumpa bakåt, men det är för att i min nuvarande så sitter jag som i ett skruvstäd. Jag sitter där jag sitter med andra ord. Denhär Elektran tvingade mig till bättre ridning.
 
Men jag ska provrida den fler ggr. Med och utan gelpad. Och även ett helt dressyrpass för o se hur den beter sig, och hur hästen beter sig. Den hade iaf inte ruggat pälsen någe idag. :-) Och hästen är nöjd!
 
De sista bilderna är från efter ridturen.
 
Hur som helst, mina tankar kring sadeln är att den ligger bra. När jag sadlar så lägger den sig jättebra, men eftersom alla sadlar glider lite på min prinsessa så hamnar den ev. i liiite bakvikt. Så jag har funderingar om jag behöver en vidare, men då känns det som om den kanske blir för vid istället? På bilderna är gelpadden på, vilket får den att se ut som den sitter mycket "ovanpå" liksom. Ska prova mig fram lite.
 
Några åsikter? :-)
 

Kommentarer
Postat av: Sofia Spelkvist

rent spontant tänker jag att du behöver en vidare, som du säger ser den ut att hamna lite i bakvikt men prova dig lite fram, är i sadeldjungel jag med men jag har precis hittat en som passar, överlycklig !

Svar: Ja precis. Ska prova litegranna å se :) Kanske de blir bättre utan gelpadden oxå.
Vad härligt!! :)
Josefine Fred

2013-06-18 @ 23:07:52
URL: http://sofiaspelkvist.blogg.se/
Postat av: My

Jag tycker du ska behålla Prestigen. Att den släpper tidigt är ingen nackdel. Stora kilbossor som ligger an och riskerar att trycka (i synnerhet när sadeln är på gränsen till smal) kan bli ett jätteproblem. Men det märker du inte förrän du ridit med sadeln i nån månad och då är det massa meck att få till ryggen på hästen igen. Vi har precis ett sånt exempel i stallet.

Så håll kvar vid det som fungerar. Och en passande sadel ska aldrig behöva en correctionpadd.

Svar: Om du tänker på min FB-status är det inte till mig correctionspadden var. Att fylla lite fram på en för vid sadel ser inte jag nåra hinder för iallafall. :)
Även om jag är lite sugen på en sådan själv ifall jag behåller Prestigen, för att testa få upp den lite framtill. Alla schabrak tok-dras bakåt i denna, varför jag rider med gelpadd. Men de dras ändå bak nertill, och bildar en "korv".. >.<
Josefine Fred

2013-06-19 @ 00:42:26
URL: http://mjeppan.bloggplatsen.se
Postat av: Anni

Förstår hur du känner. Man kan bli tokig på de här med sadlar. Men vad man ska tänka på är att sadeln för oss människor kan vara till synes fel av ngn anledning, men att hästen ändå gillar den! och att den glappar lite bak är inte hela världen. framförallt inte om B trivs och du trivs, och när det dessutom inte blir några spänningar på henne! :) Om du har kunnat ha sadeln i 2 år utan någon som helst protest så hade jag nog behållit den :) Det viktigaste är ju att hästen trivs, vilket hon verkar göra :) Men bra samtidigt du provar en annan sadel, vem vet, hon kanske gillar denna ännu bättre!

Svar: Ja.. de är så himla svårt! Jag vill liksom att de ska vara perfekt. Men det går inte att få antar jag, och i slutändan är det ju hästen som bestämmer.
Hon är ju ändå ett sto med åsikter, och är något galet, gör ont eller annat så brukar man ju få veta det med råge.... Men hon visar liksom ingenting annat än trivsel i sadeln?! Så...
Josefine Fred

2013-06-19 @ 07:23:54
URL: http://anniis.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0