Pictures

Fotade lite idag. :)
 

Kommentarer
Postat av: Cecilia

Hej
Jag tycker att det är roligt att läsa om er. Jag har själv en ridtravare som jag skruttar runt i skogen med. Men jag har börjat få problem med att hon drar iväg för mig i galoppen. Jag blir då hängande i tyglarna vilket inte hjälper, det blir bara en dragkamp mellan oss. Har du något bra tips på hur jag kan lösa det problemet? I traven går hon lugnt och avspänt i fin form.

Svar: Hej! :-) Kul att du gillar bloggen.
Hon har alltså inte dragit iväg för dig förut? Kan hon ha ont? Att hon har fått nån smärta som gör att hon "flyr"? Eller kanske någon låsning eller så? Om inte, så vad tror du det beror på? Om hon tidigare lyssnat menar jag. :-)

Drar hon iväg direkt? Eller efter ett antal språng? Prova fatta galopp, och INNAN hon börjar dra iväg i eget tempo så saktar du av till trav igen. Så att du är steget före henne. En del hästar blir även taggade av att galopperas på ett och samma ställe, så det bästa är att alltid galoppera på olika ställen så inte hästen lär sig att, åh här ska vi galoppera. För då kan dom dra på sig en del olater.

Om hon väl kommit upp i fart och ni får dragkamp, ta förhållningar, lätta, ta förhållning, lätta osv.

Du skriver att hon går avspänt och trevligt i traven, isåfall så borde du kunnat göra som jag skrivit ovan, att fatta galoppen, och snabbt bryta av innan hon satt av i fart. Så att du rider som övergångar. Och se till att du inte "släpper" tyglarna eller gör något annat annorlunda när du fattar galopp, utan att du bibehåller den position du har i traven, och även tygelkontakt m.m. så att du inte börjar ändra dig för att ni ska galoppera.

Lycka till!
Josefine Fred

2013-03-03 @ 18:40:49
Postat av: Melina

sv: Det har ju vart hårt ett bra tag nu, men igår var det bättre, vet dock inte hur det kommer vara idag då det vart så kallt. :))

2013-03-04 @ 11:09:57
URL: http://melinajaderblom.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0