Ridning x2

Idag runt 06.20 hörde EM av sig och sa att hon skulle vara hemma från jobbet idag, så att jag skulle vara beredd på att få ett jobbpass. ;) Och de fick jag oxå. Så vid 7 kom hon o hämtade mig och vi begav oss upp till hästarna, så att jag skulle hinna med mig innan jobbet kl 14. Motionerade både Bellie och Quantas.
 
Bella var först ut. Hon var faktiskt väldigt lyhörd idag. Skrittjobbade 30-45 min då det är kasst underlag, sedan red jag trav och galoppövergångar på en väg fram och tillbaka ett par ggr. Hon är svår när hon blir så himla stark (mot hemvägen), för då äre som om jag inte finns. Hon liksom lägger sig på bettet och där stannar hon vad jag än gör typ. Men överlag var hon fin, och det är bara att traggla på med lilla fröken. Det släpper väl tids nog. :-) I galoppen var hon fin, men försökte smygöka. Red några fattningar och hon tog rätt varenda gång! Skitbra. Annars vill hon gärna ta den galopp vi tagit gången innan, för då är hon steget före mig och ska vara ambitiös och göra saker innan jag bett om de.
 
Hur som helst så gör hon framsteg ändå. Avsaktningar från galopp tar typ bara 3-4 sekunder så är vi nere i skritt eller en halt igen. Och DET, mina vänner, är något jag trodde var omöjligt nästan. Vi fokuserar mycket på att säger jag avbryt till trav från galopp, då gäller det NU. Och säger jag halt ifrån trav, då är det så. Så det inte blir för mycket daltande liksom, utan att jag är tydlig med henne. Funkar bra. :-)
 
Testade antiglidpadd på B idag för att schabraken ska ligga på plats, och de funkade! Sjuuukt skönt. Stropparna hade inte ens dragits bakåt minsta lilla, utan de satt där fram slappt utan att röra sig. Nertill vid skänkeln osv. höll det sig inte exakt där jag lagt det, men ändå stor skillnad. Nu blir det inköp av en svängd dressyrgjord oxå och så hoppas jag på att sadeln kan hålla sig på optimalt ställe oxå.
 
 
Quantas fick sig ett dressyrpass på 35 min på travbanan. Fortsatte med förra veckans arbete, och VAD han hade tagit till sig av det! Himla kul att rida honom nu. Han slog nästan iiingenting med huvudet, utan gick hyffsat stadigt hela tiden. Och framför allt var han mjuk o böjbar redan från att jag tog tyglarna. Red skritt- och travövergångar på honom, och red lite intensivare övergångar denhär gången så att han skulle svara direkt på hjälperna. Gick toppen verkligen! Han kom ner i en riktigt trevlig och låg form, med vilande steg o bra takt.
 

Kommentarer
Postat av: Ord & inga visor!

Prova att korslägga stropparna fram tills du får tag i en svängd gjord och se om det eventuellt hjälper.Ingen fullständig lösning men kan funka tillfälligt.
mvh/Q

Svar: Tack för tips Q :-) Ska testas!
Josefine Fred

2013-03-11 @ 12:30:26
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0