Sadeltryck

Såg en länk till en väldigt intressant undersökning gällande paddar av alla dess slag. Denna människa har gjort en undersökning hur olika paddar förändrar trycket under sadeln när man lägger under den. Fårskinnspadden som är den mest frekvent använda padden ger i 80% av fallen (i hennes undersökning) ett ökat tryck fram vid manken.
 
Intressant! Minst sagt.
 
HÄR är länken.
 
Citerar del av slutresultatet:"Analysen av de 90 tryckmätningar som utgör underlag i denna studie, visar att med de flesta paddar under sadeln, oavsett slag, så försämras tryckfördelningen, och mycket ofta blir det ett ökat tryck runt manken. Detta hindrar hästens bogrörelser och kan ge dåligt utvecklade/tillbakabildade muskler, eller andra skador hos hästen. I 50-80% av fallen ger padden totalt sett hästen sämre förutsättningar, när det gäller fördelning av trycket från sadel och ryttare."


Kommentarer
Postat av: Lina

http://beeback.se/?wpsc-product=hunter-jumper-cool-grip Den här trycker knappt på manken :) Fick en betydligt mer glad och ridbar häst när jag började använda den på Simon som var otroligt känslig.

2013-03-09 @ 08:12:01
URL: http://skrotpiloten.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0