Dressyr

Jag och Bellis begav oss ut i regnet ikväll och bort till paddocken för ett dressyrpass. Gick riktigt jäkla bra idag! Fokuserade  väldigt mycket på ställningen, att hon tar ledande tygeltag och att de går igenom helt enkelt. Och jag kan verkligen använda mindre och mindre hjälper hela tiden. Bitvis böjer hon sig för bara skänkeln och lite tygel. Så det går framåt.
 
Började med att rida serpentinbågar i skritt med en halt på medellinjen varje gång vi passerade den, sen övergick vi till trav och gjorde avsaktning alt. halt på medellinjen. Sen red jag lite uppridningar från A till C, med lite övergångar däremellan, och lite längningar på långsidorna. Gick bara fint! Men fyfasen vad jobbigt det är att rida. Fick verkligen pressa mig själv. Och jag blir ju så trött och då spänner jag upp benen istför o slappna av i dom och rida med rumpan. Men de e bara å kämpa på. ;)
 
Galoppjobbade mycket på slutet oxå, för att verkligen få igenom henne då hon är som rakast där. Men de gick riktgit fint de oxå. I början sprang hon lite för det vart jobbigt. Jag låg på en 20m volt där jag varierade inåtställning med utåtställning, och tillslut så släppte hon riktigt riktigt fint i båda varven och då gav jag mig. Det är DEN känslan jag strävat efter så länge. En loss och mjuk häst som bara rullar på och är lyhörd för hjälperna. Me like. :-D De tar sig!
 

Kommentarer
Postat av: Malin

Skooojsiiigt! :D

2013-05-23 @ 00:51:40
URL: http://rajala.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0