Träckprov

I måndags så gjorde vi, och skickade in träckprov på hästarna i stallet. Igårkväll, ett dygn senare, hade de postat svaren på mail. :-) Lika snabba som alltid! Maskkontroll.se. Rekomenderar dom verkligen. Så sjukt smidigt sätt att fixa träckprov på, eftersom de skickar med ALLT som behövs, och portot är betalt på brevet man använder sig av då man skickar. Plus att de som sagt är galet snabba.
 
Sen så mina vänner, är det ju så SJUKT viktigt att göra just träckprov. Förstå hur många ggr man avmaskar hästarna i onödan, och därmed kan få maskarna resistenta. Jag tror jag avmaskat Bellie 2 år utav 5 år i min ägo. Förra året hade hon ca 250 EPG mask, och behövde då inte avmaskas. Trots det, har hon i år 0 EPG. Och hästarna i samma hage som henne hade helt annorlunda värden motför de haft innan. Så det finns liksom ingen logik heller, att bara för att de går i samma hage så är de lika drabbade osv. För det har ALDRIG stämt in på de hästar Bellie delat hage med nånsin.
 
Så maskkontroll.se rekomenderar jag skarpt!! :)
 

Kommentarer
Postat av: Emma - Saqubeck

Det borde bli så att man måste skicka in ett träckprov och få provsvar innan man får lov att hämta ut avmaskningsmedel. Resistenta maskar lär inte vara så roliga att ha och göra med..

2013-05-15 @ 15:10:55
URL: http://www.saqubeck.blogg.se
Postat av: Betty

Fast helt sjukt dyrt det har blivit tycker jag ;(
Kör med kollamasken bara av gammal vana för förut var det det enda som fanns.
Hoppas att det inte stämmer men enligt syrran så ska kalaset att avmaska från träckprov till pasta i truten på pållen gå på 875 kr ;(
500 kan jag sträcka mig till, men vafasiken nu tycker jag det börjar bli lite väl ..
Hur pass mycket skillnad blir det med det ni kör med?
Kram!

Svar: Oj de lät vansinnigt dyrt.. 179:- för prov. Oså äre ca 300:- för maskmedel. :)
Josefine Fred

2013-05-15 @ 15:26:15
URL: http://mirakelbetty.wordpress.com
Postat av: Sofia Spelkvist

kostar kollamasken bara 179 kr hos er?? hon oss kostar det något på 300...

jag har också använt det men sen har jag hört att resultatet inte stämmer alla gånger, folk som har maskat av trots bra resultat och hästen har varit full av mask vid avmaskning..

Svar: Jag beställer från maskkontroll.se :) Det är ett väldigt stort företag som gör våra prover så jag litar på dom :-) Sen är det självklart att en häst t.ex inte har 0 mask, för mask har dom ju alltid mer eller mindre, men överlag så är det ett pålitligt resultat man får.
Josefine Fred

2013-05-15 @ 20:26:30
URL: http://sofiaspelkvist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0