Uteritt

Red ut Bellis en sväng i skogen ikväll. Hon var verkligen loss och fin ifrån igår! Superkul att känna att det gick igenom dedär passet. :-) Hon var lite tittig, men krävde jag jobb så jobbade hon på så fint. Red lite övergångar och tempoväxlingar, med lite extra fokus på det sistnämnda. Jobbade med att hon inte ska bli springig efter en ökning utan komma tillbaka och vänta utan att streta emot, och de funkade jättebra då jag krävde ställning och böjning i sidorna samtidigt, och då kom hon tillbaka riktigt fint vilket gjorde att jag då kunde rakrikta igen.
 
Dock är jag inte riktigt mig själv just nu, är lite ångestfylld inför tävlingen på söndag pga senaste tabben... Jag ska verkligen försöka släppa de negativa tankarna och faktiskt rida hästen efter dagsformen, och lösa ev. problem som uppstår. Inte älta och älta.... och bli kvar i den negativa känslan. Jag är orolig att hon ska backa av, så som sist. Men.... det är min uppgift som ryttare att ta bort det, och fixar jag bara det ett par ggr vid anridning på hindren så kommer hon vara sig själv igen. Jag ska bara våga trycka på gasen i detdär osäkra tvekande läget... Men vafan, vi fixar det. Det är liksom 90 cm.... Det kan vi hoppa i sömnen. Vi grejjar de!
 

Kommentarer
Postat av: Anna

Ni klarar säkert tävlingen galant! Det ser så fint ut på träningarna, ta med den känslan till tävlingsbanan bara så klarar ni det :)

2013-05-24 @ 09:34:20
URL: http://annoonii.blogspot.com
Postat av: Jennie

Kommer gå galant det där! Du vet ju hur du ska rida, så det är bara å tänka positivt! *pepp pepp*

2013-05-24 @ 17:51:55
Postat av: Anna

Hej!

Jag har en fråga till dig :) Jag undrar om det spelar någon större roll om ens travare har lärt sig galopp ännu innan man börjar hoppa studs? För man kan ju komma in på studs i trav, men skulle det funka trots brist i galoppen tror du?

Svar: De är en utmärkt träningsform för alla hästar i lagom mängd tycker jag :-) Ser inga hinder att den ej galopperar än, då de kan vara ett bra sätt att just lära in galoppen på. :-)
Josefine Fred

2013-05-24 @ 22:53:30
URL: http://annoonii.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0