Center-Hackamore

Red ut på en pigg tjej igår, en liten sväng. Sen fick hon ett dampanfall på hemvägen, steppa omkring och slängde sig. Haha. Galning. Red sen en halvtimme på travbanan, mest skritt men la in extra mkt travövergångar idag. Jobbar vidare med mjuk hand och inte dra eller fastna i handen vad jag än gör. Tillslut fick jag lite hopp om röda fröken! Hon vill gärna att jag tar i henne så hon får lägga sig och slipper använda baken så mkt, men hon blir tvingad att använda rumpen när jag inte ger henne stödet hon vill ha. :-) Sista traven tog hon i med rumpen och jobbade på trevligt! Så då bröt vi av och avslutade. Jag kan ju liksom inte kräva 100% såhär tidigt i igångsättningen.

 När man har tygeln som jag så blir det som ett sidepull/grimma. Alltså endast tryck på nosryggen. Har man den i det andra "hålet" så blir det lite hävstång. Och nedersta lilla hållet, lite mera hävstång. 

Kommentarer
Postat av: Cathrine

Intressant hack, vart har du köpt det? Rider själv en del på ponnyhack, men man får ju lätt en väldigt låg, lång och framtung häst emellanåt på det.

Svar: Googla på Marcus Holst, akademiskt. Så borde du komma in till hans webshop. :-) Hör av dig om du inte gör de så ska jag leta fram de.
Ja, med hävstång är det nog lätt hänt ibland. Men detta går som sagt att använda utan hävstång :-)
Josefine Fred

2013-11-15 @ 16:41:20
Postat av: Sofia

Vad tycker du om det? :)

Svar: Ska skriva en utvärdering om de, håll ut! ;D
Josefine Fred

2013-11-15 @ 17:46:29
URL: http://sofiastotto.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0