Dressyr

Mår mkt bättre idag, så idag har jag och Bellat trimmat lite dressyr!
 
I början skrittjobbade jag massor med fram- och bakdelsvändningar samt öppnor. Fyfan vad hon börjar bli bra på sidvärts lilla B. Skitkul verkligen :-) Och jag börjar få koll på mina delar. Hon kändes väldigt stum och motsträvig i munnen först, men jag fortsatte bara jobbet och var mjuk i handen. När vi sen kom till traven var hon megafin! Hon som annars springer iväg det första hon gör. Men jag red lite halv-övergångar, och hon svarade så himla bra. Och hon travade på otroligt trevligt! Lyssnade jättefint när jag satte till och gjorde en halv-övergång.
 
Galoppen var till en början katastrof, eller... allt är ju relativt. Den var väl inte katastrof, utan springig. Jag kämpade och kämpade med att få henne på bakdelen, jag försökte hålla ut henne, få henne att lyssna osv. Och fortfarande mjuk i handen. Hon sprang på som en tok. Men jag klandrade henne inte, utan de e klart de e jobbigt/kul/spännande att få galoppera ordentligt igen. MEN, hon är en sån som alltid är bättre efteråt.
 
Så när vi skrittat en stund och kör igång galoppjobbet igen så är hon ASFIN. Då har liksom arbetet jag gjorde tidigare gett resultat, och istället för att göra jättestora hjälper eller drastiska kanske jag ska säga, så behövde jag bara använda magmusklerna och SITTA henne i rätt takt, och hon var kalasfin i munnen och allt! Visst, ibland fick jag ta förhållning med handen, men inte att jag fastnar, utan att hon tar förhållningen direkt och så rider vi vidare. Hon var verkligen jättetrevlig. I högervarvet har hon ju problem att få med höger bak, och skjuter gärna in det mot mitten, och första ggn vi galopperade funkade de inte alls att få med det. Men andra ggn, jisses vad bra de gick då. Jag "knackade" till en gång med högerskänkeln och då for bakdelen på plats, och så höll jag på typ 4 tillfällen på volten.
 
Himla kul att jag hittat mina ben. Haha. Vilken jädra skillnad på ridning. Nu kan jag ju faktiskt påverka henne i de flesta situationer, utan att benen, när de väl kopplas på, betyder galoppskänkel. Och nu börjar ju sidvärts funka riktigt bra oxå. Jag hittar nya knappar hela tiden. Dehär är riktigt skoj!
 
Sadeln hade faktiskt åkt fram lite idag efter ridpasset. Men ändå ligger den bäst av alla, så de får vara så. Schabraket har legat kvar där det ska, och sadeln kräver ingen gelpadd eller fårskinnspadd för att inte schabraken ska åka iväg all världens väg eller bilda värsta bubblan bakom kåpan. Jag tycker om den skarpt oxå! :-)

Kommentarer
Postat av: amanda

otroligt bra blogg! det är så himla rolig att läsa om er framgång och motgång, och det är fantastiskt bra skrivet av dig när du reflekterar över din egen ridning och situationer ni hamnar i. väldigt intressant och värt att tänka på! det var längesen jag såg någonting av er nu, men det märks att ni ständigt gör framsteg. Jätteroligt, keep up the good work!

Svar: Vad glad jag blir! Kul att du gillar det jag skriver :-) Ne de blir inte mkt film o bilder nu tyvärr.. jag är mkt mer avslappnad o kan fokusera på träningen mer än att de måste se bra ut framför kameran. Så de får bli lite då o då bara :-)Hoppas de e fint med dig o bells!
Josefine Fred

2013-12-13 @ 23:40:04
URL: http://winden.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0