Söndag

Vilken dag :-) har precis kommit hem från stallet, och varit där sen 11... Lätt hänt! Har fått mig dagens träningspass iallafall, då jag högg ner och gjorde 14 st travbommar till vår travbana med en handsåg. Inte de lättaste. Fick lite assistans av L oxå, med ett par st. :-)
 
Red sen B på travbanan och invigde lite bommar, men det blev inte så mkt bomarbete för henne för hon ville verkligen inte lyssna idag. Inte på avsaktningar iallafall. Och det är sååå lockande att ta tag i henne och liksom, MEN STANNA DÅ..! Liksom, så enkelt som en halt? Och hon stretar emot allt hon kan tills hon går i så små små steg att hon måste stanna. Jävla tjurpuppa. Men jag vägrar dra i henne.
 
Just avsaktningar och halter blev inte särskilt bra idag, ens efter massa jobb, så de fick vara som det var. Men jag jobbade mkt sidvärts istället, vilket funkade desto bättre! :-) Tur nånting funkar när bromsen är ur funktion.
 
Premiärgalopperade idag oxå. Två galopper i vardera, på en superpigg och glad häst! Jag behövde inte ens dra för att få stopp på henne, utan jag gjorde som Jens på clinicen.. att rubba balansen lite genom att leka med vikthjälperna. Höger vänster höger vänster, och samtidigt ställa henne i samma riktning, för då var hon tvungen att bromsa. Så de funkade sjukt bra!! Slippa dragkamperna. Sen hade jag lite hans tänk att sätta hästen på bakdelen i galoppen, även om jag inte krävde så mkt, så fick de effekt iallafall. :-) hon till och med saktade av självmant, för de blev jobbigt. Inte illa för att vara en astaggad B!
 
Och för att inte tala om hur snabbt hon kom tillbaka till skrittjobbet och fokusen, efter galoppen. Helt galet egentligen, med tanke på hur stressad hon kan bli. Speciellt i en igångsättning. Men nä, dehär benjobbet jag gör på henne har grymt bra effekt. För nu betyder skänkeln inte bara galoppfattning eller öka, som den gjorde förut. Utan nu betyder skänkeln massor! Och hon lyssnar för det mesta.
 
Hon blir ganska nonchalant ibland. Om jag tex vill göra en framdels eller bakdelsvändning, ifrån stallet, ja då segar hon på och går emot för hon vill ju såklart inte bort från stallet. Så det går alltid bättre när jag vänder henne mot stallet. Jag ska tusan prova sporrar eller spö för att förtydliga att jag menar allvar även när vi ska bort ifrån stallet. ;)
 
Så, ja massa positivt idag!! :-) Trots den enorma frustrationen över att hon inte kan bemöda sig med att lyssna på en enkel grej som att göra halt när jag ber om det. Röda lilla sto.
 
Imorgon ska jag prova en ny sadel :-D fortsättning följer..

Kommentarer
Postat av: Lina

Tänkte faktiskt väldigt mycket på det där med att ställa och så istället för att ta i munnen i övergångarna när jag red idag, väldigt givande! Så tack för du skrev om clinicen haha :D

Svar: Vad bra :-D
Josefine Fred

2013-11-17 @ 18:40:25
URL: http://sirblacksmith.blogg.se/
Postat av: Erika Pettersson

Va kul att hon utvecklas. :)

2013-11-17 @ 19:14:29
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0