Tävling + film

Idag har Bellotrix och jag tävlat. En lokal 90 cm, bed. A. GICK SVINBRA! :-) Bellie var kontaktbar och fin redan på framridningen, så vi kunde få en hyffsat trevlig trav och jogga runt där i lång och låg form. Sen red jag ner till framhoppningen, och då vart hon svintaggad och stod och taktade på stället och grejjer, så vi gick upp till framridningen igen en stund, och rullade på lilla hindret där.
 
När hon var lugn på det gick vi ner till framhoppningen igen och tog lilla där några ggr, sen tog vi räcket 2 ggr och oxern 2 ggr och vi kom in perfekt på båda alla gånger! Gick så sjukligt bra. :-D
 
Inne på banan visade jag henne ev. titthinder, och hon tittade inte ens på dom. Men jag misstänkte jag skulle få lite invändningar på 2an som var osthindret, och de fick jag. Men vi hoppade första, sen mot andra så saktade hon in mer och mer och mer, och jag red och red och red. Och hon hoppade! Sen var det som en spärr släppte, för sen flöt allt på svinbra (men kändes väldigt fort, haha), och så kom vi in i trav på nästsista oxern, mot osten som var sista. Och vi nollade!! :-D
 
Jag e svinnöjd! :-) Tänk vad bra det går när man har rätt inställning och beslutsamhet..
 


FILM :
 
 

Kommentarer
Postat av: Maja

Åh vad fin hon såg ut<3

Svar: Tack!! De var hon lite mer avslappning på dehär så! :-D
Josefine Fred

2013-10-05 @ 13:35:54
URL: http://majaahliin.blogg.se
Postat av: Sandra

Åh, vad kul! Det är ju så man blir sådär löjligt glad i själen! :'D

Svar: Ja ja blev såå rörd :-D
Josefine Fred

2013-10-05 @ 16:00:37
URL: http://sandrasn.blogg.se
Postat av: Sofia Spelkvist

Grattis till en fin runda :)

Svar: Tackar! :-)
Josefine Fred

2013-10-05 @ 17:06:51
URL: http://sofiaspelkvist.blogg.se/
Postat av: Elin

Var där idag jag med på en gul häst och red precis före dig, såg dig inte på banan men både framridningen och framhoppningen såg ju super ut!

Svar: Jaha, var det du! :-) Tusen tack, snälla du! :D
Josefine Fred

2013-10-05 @ 20:58:37
URL: http://elinomhus.blogg.se
Postat av: Michelle

Hej! Har inte varit inne på din blogg nu på ett tag och blev förvånad över att du bytt från "vanligt" bett till ett starkare (på tävling iallafall vad jag kunde se), får man fråga varför? Har haft uppfattningen om att du är den som aldrig skulle sätta på ett skarpt bett, och att du är mer för att träna mer istället för att betsla upp. Detta är inget påhopp utan jag är endast nyfiken!

Har följt din blogg då jag tycker den är otroligt inspirerande då jag också har ett varmblod som är väldigt het/taggad och liknar din på många vis i både sätt och utseénde (de är faktiskt till och med släkt). Själv betslar jag inte upp utan jobbar för att till och med någon gång kunna ta bort det helt och hållet, så det är främst det jag tyckt om med er, att ni rider utan skarpa bett m.m trots pigg häst och att ni istället Jobbar på det.

Det var min fundering, och ni rider jätte fint btw. :)

Svar: Hej! Efter 4,5 år av kämpande med "dressyren" inom hoppningen, utan att kunna kontrollera henne när hon suger tag i hindren, så var det dags att prova något nytt. Så i våras i april provade jag pelham, och helt plötsligt hade jag en ridbar häst även inom hoppningen, som gjorde att jag kunde börja fokusera på det väsentliga dvs vägar, blicken, vart jag ska, ha en bra rytm, känsla osv. istället för att fokusera på att jag inte får stopp eller har någon kontroll.
Så det är därför jag betslat upp i hoppningen, och det är faktiskt bland de bästa beslut jag tagit då det tagit oss många steg framåt i utbildningen! :-) Även med detta bett blir hon sjukt laddad, hon blir en helt annan häst i hoppningen, så jag har gett upp den biten med henne. Hon kommer aldrig bli lika lydig i hoppningen som i dressyren, det är helt enkelt för roligt med hinder! ;-)
Josefine Fred

2013-10-05 @ 21:33:37
Postat av: Lina

Fina ni, superbra runda!!

Svar: Tackar!! :D
Josefine Fred

2013-10-05 @ 22:25:33
URL: http://sirblacksmith.blogg.se/
Postat av: Siri

Åh vad kul!! Det är ni värda :)

Svar: Tack :-D
Josefine Fred

2013-10-06 @ 01:51:08
URL: http://sirieinarson.blogg.se
Postat av: Anni

Världens finaste ekipage!! :)

Svar: :-D :-D
Josefine Fred

2013-10-06 @ 21:35:29
URL: http://teamoveson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0