Dressyr

Idag fick Bellson gå ett riktigt dressyrpass. Jag hade velat säga att hon fick jobba ordentligt idag, men jag vet inte ja... inte en droppe svett när vi var klar! Men däremot hade hon nog fått jobba rejält i huvudet idag. :-) Och jag fick jobba som attan för hon är då inte lätt, speciellt inte just nu när hon är lite okoncentrerad. Hon höll på att balla ur idag, men jag fick verkligen smeka henne medhårs i de lägena och då kom vi till ett trevligt läge igen. :-)
 
Iallafall. Jag började med att skritta fram, (efter att hon haft jagis med mig i typ 20 min) och skrittjobba henne lite. Dagens fokus i uppvärmningen låg på att hitta dendär trevliga takten genom att verkligen rida ut i hörnen, inge genvägar alls. Utan rakt ut i hörnen. Sedan gjorde jag samma sak i trav och galopp. I traven red jag snett igenom efter kortsidorna. Gick jättebra! Tyckte hon travade på helt ok.
 
Galoppen var jättefin. Högergaloppen börjar bli riktigt fin nu oxå, men hon skjuter in bakdelen den lilla räkan. Så det får vi jobba på.
 
Efter uppvärmningen red jag serpentiner, med fortsatt fokus på rakt ut i hörnen (så i där blev det inte riktiga serpentinbågar), och så hade jag 3 travbommar på två ställen. Efter ett tag blev hon trevlig och lyhörd. I början var hon vinglig, skulle bestämma och gissa väg, takt och tempo och var allmänt i sin egna värld.
 
Sen galoppjobbade vi igen, och då red jag förvänd galopp, den övningen som My sagt att vi kan jobba med för att steppa upp lite. Red en volt i galopp tills den kändes bra, sen fortsatte jag ner till kortsidan och red snett igenom efter andra hörnpasseringen, och så fortsatte jag i förvänd galopp 2 bokstäver ner till hörnet där jag bröt av. Nån gång bröt hon av. Men jag kände att där var det lämpligt att bryta av, istället för att pressa henne ännu mer. Så jag är väldigt nöjd!
 
Nästa gång blir målet att ta oss till åtminstone mitten av kortsidan, så hon får göra en hörnpassering i förvänd galopp iallafall. Det gäller att inte kräva för mkt av denhär damen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0