Dressyr i skogen

Red ut idag med Bellotrix, med fortsatt fokus på bogar och bakdel. Gick jättebra! Man känner hur hon blir mer och mer lösgjord för varje pass, och vi börjar få ordning på alla kroppsdelar bättre o bättre. De krävs mindre hjälper, och både hon och jag blir starkare. Superkul! Började med skritt- och travövergångar, och övergick fort till trav- halt- trav.
 
Väl i skogen travade vi på och ställde hur än vägen svängde, och hon skulle följa med mig i svängarna. Gick bra. :-) Uppe på "vändstället" körde vi galoppjobb, vilket hon blev stressad i idag. Fick lite kaos i huvudet. Men inte mycket om man jämför med förut. Hon jobbar ganska lungt och avslappnat väl i galoppen, men där emellan blev hon lite stressad. Inför själva fattningen. Men de löste sig fint!
 
Avslutade med trav- halt- trav, och gud så bra de gick!! Skitfina avsaktningar! Hon brukar ju göra fina igångsättningar, o de gjorde hon. Men avsaktningarna är aldrig såhär fina som idag. :-) Svinnöjd! Jag pratade med tre clever personer igår, som jag har förtroende för, ang. dehär "nya sättet" att rida B på, då jag är lite osäker. Men de känns mkt bättre nu, efter att ha pratat lite. Jag måste ju våga tänja på gränserna för att komma nån vart, och jag märker ju att jag faktiskt kan kräva mer av lilla fuxfröken utan att hon går bananas. Hon gör sällan det nu. De är dags att kila ur vår komfort-zon!!
 
Idag satt även Bucas-täcket bättre, haha. :-P Så får se hur de är efter en dag i hagen. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0