Dressyr

Red ett dressyrpass på B idag, med myyycket skrittarbete. Fokus var att våga kräva, för jag är lite för slapp. Så idag krävde jag att hon skulle få med sig bogar och bakdel i allt vi gjorde, alla svängar, varvbyten. Allt. Inte lämna nåt till slumpen. Blir ju annars ganska slapp som sagt. Men nu är det ben, ben och massa ben som gäller. Vilket leder till att jag bara kan trava några meter innan jag måste sakta av då jag blir HELT slut. Så sjukt jobbigt. Sen blir jag kvar i hennes mun för mkt, och lite väl hård ibland. Men de är många delar som ska på plats, mkt att tänka på och när man fokuserar på en sak kommer man med en annan olat. Så får ständigt påminna mig. Slappna av, sluta trampa ner för mkt, slappna av i handen, titta vart jag ska, sitt rakt över hästen. osv osv osv.
 
Men ju mer jag nöter på och kräver att hon ska vara "på plats" inom ramen så ju lättare blir det ju, för ju mer förstår hon vad jag menar. Och ju mer får jag mina delar på plats.
 
Ska även ta bort mina knästöd från sadeln helt, då de funkade MKT bättre. Jag kniper mina knän och dom låser sig, så när jag tog bort stöden hade knäna ingenstans att knipa i. Så de blir nog super!
 
Såna här pass är inte direkt roliga, men behövliga. Jag tror att jag måste ta igenom dehär så hon blir lösgjord och ridbar helt enkelt, och ju mer jag gör de ju lättare kommer de bli.

Kommentarer
Postat av: Q ord & inga visor!

Du tänker så rätt..Det är bara att nöta på :)
Det verkar också som om din "verktygslåda" bara blir större och större i ridningen.Mera knep att ta till under ridpassen ..Jäkligt rolig ridning om än väldigt jobbig för en själv..Men det ger så mycket och hjälperna blir ju finare och finare med tiden..Skulle vara roligt att få se film på lite dressyrabete för det låter som om det hänt en hel del :)
mvh/Q

Svar: Vad skönt att höra Q :) Visst är det så. Samtidigt känner jag skuldkänslor som måste vara "jobbig" med henne o tjata dendär högerbogen på plats då hon annars tar varje chans att gena med inner framben. Ja måste va supertydlig o då blir ja ibland för hård i handen som jag skriver, men lättar så fort jag kommer på mig givetvis. Jag tror o hoppas de blir lättare o lättare ju mer vi tragglar, även om de inte känns så kul att behöva korrigera hela tiden.
Josefine Fred

2013-09-04 @ 09:31:39
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Q ord & inga visor!

Grejen är ju den att när hon blir starkare och hittar med rätt med den där bogen så kommer "problemet" bara bli mindre och mindre vilket du kommer känna av som ryttare också..Se det som en fas..tanken med dressyren är ju att göra hästen mer rak riktad och liksidig där den spårar jämt =)och det är en del av utbildningen att ta er igenom det ni nu pysslar med.Ju mindre jobbigt hon tycker det är desto lättare kommer det bli .Så det är bara att traggla på och korrigera..tids nog faller det på plats.
mvh/Q

Svar: Ja, så sant som de är sagt :)
Josefine Fred

2013-09-04 @ 19:13:00
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0