Skrittjobb

Idag var en uteritt på schemat. Jag hade mentalt förberett mig för en lite ofokuserad häst idag, som hon var i förrgår. Hon får ju sånahär perioder så jag antar att det var början på en sådan helt enkelt. Och när jag är förberedd går det ju så mycket bättre, för då är jag verkligen öppen för lösningar och tjurar inte på med vad jag tänkt att hon ska göra. Det ger absolut ingenting.
 
Hur som helst, de gick finfint! Blev dock bara skrittjobb idag, i mängder, eftersom hon var så spänd att hon aldrig hade klarat av att trava eller galoppera och samtidigt uppföra sig. Haha. Rödtotten. Så jag jobbade en massa med att hon skulle vänta, att hon skulle ställa sig/böja sig, ge efter i nacken. De gick väldigt bra. Så fort hon spände till och drog till med strutshalsen så gjorde jag halt, och hon fick inte börja skritta förrän hon gav eftergift igen.
 
Så småningom började jag med sidvärts. En form av öppnor och slutor. Vi har börjat nosa lite på sluta-rörelser, sen förra lektionen hos Gittan. Gick jättebra de med idag! Hon försöker verkligen förstå. Och jag försöker verkligen göra rätt, och inte tappa massa delar när jag håller på med något. Blir ju lätt så. Men jag tyckte jag fick till de väldigt bra.
 
Provade ta ett par varv i skritt på travbanan hemma i stallet för att se om hon kunde komma till mer arbetsro, men nä, hon var verkligen på sin vakt även där. Så idag blev de inge trav eller galopp för fröken Bus.
 
Imorgon är det hoppträning, intressant att se hur hon är då :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0