Svar på frågestunden

Jenny: Hur lasttränade du när du lärde B att gå in själv i transporten? Ge mig tips då jag vill att T ska gå in själv (hon är inte svårlastad när man går med henne in och en annan stänger bommen men jag vill kunna åka själv).
 
Jag var jättenoga med att när jag lastade henne så skulle hon gå in med bestämda kliv, efter mig, och inte tveka över huvudtaget. Så om det tog stopp i grimskaftet minsta lilla, när jag klev in i transporten, så gick jag ut (efter att ha lastat in henne) igen och tog om det hela tills hon följde mig tveklöst in.
 
Därefter började jag med att gå lika bestämt mot transporten med henne, men jag går på sidan av rampen och jag "skickar in" henne genom att följa med med handen så långt det går och smacka om det behövs. Ibland stannar hon, men då trycker jag lite lätt på ett ben (oftast bakben) så går hon in.
 
Patricia:
Varför har du stiglädren under kåpan?
Hur har du råd att köpa allting? t.ex sadlar, märkes saker?
Vad jobbar du med?
Hur länge har du ridit, och när köpte/fick du din häst?
Bor du nära stallet?
Hur tog du dig till stallet när du inte hade körkort?

Jag har det på dressyrsadeln för att det inte ska bli märken på sadeln. :-)
Jag jobbar....
....som aktivitetshandledare på en daglig verksamhet (just nu, annars som undersköterska på gruppboenden och dagliga verksamheter).
Jag har ridit sen jag var 15, dvs 7 år nu. Bellie köpte jag 2 år senare, då jag var 17 år.
Jag bor 1,5 km från stallet sen ett halvår tillbaka. Skönt!
Buss, och promenad. Ibland fick jag sjuts, och ibland liftade jag med andra som skulle till stallet. Men 90% bussåkning (då har jag haft 4 mil till stallet).

Lina:
Om Bellie hade haft obegränsat med kapacitet vilken gren skulle du vilja att det var i? Hoppning eller dressyr? =)

Hm... båda hade varit kul, men jag tror ändå jag säger dressyren. Båda hade nog varit lika roliga, så då får de faktum att jag tror hon skulle hålla längre fysiskt om jag red dressyr på hög nivå, än hoppning på hög nivå. :-)
 
Bettan:
Vad har du för långsiktiga "tävlingsmål" tillsammans med Bellie? Drömmer du om att rida någon viss klass i dressyr eller hoppa en viss höjd?

Kram på er! :-)

Jag är ju lite en sån som "lever i nuet", eller kortsiktigt åtminstone. Men mina mål är att jag ska våga rida 1m-klasser i hoppning, samt så ska vi tävla LA- dressyr nästa år. :-) Och målet är att rida på en godkänd procent.

Kram på dig Bettan!
 
Patricia:
När ska du svara på frågorna?
Hur kan du ha skänkeln så dära? Får du inte ont i fötterna?
Visiterar du din häst varje dag? Isf hur gör du och i vilken ordning?
 
Nu håller jag på att svara på frågorna. ;-)
Jag antar att du menar att jag trampar ner mycket? Nej jag får inte ont alls, där emot försöker jag jobba bort det så att foten blir mer vågrät eftersom jag spänner mina ben för att kunna ha fötterna sådär, vilket är en ovana.
Ja, till 99% iallafall. När jag borstar henne så går jag igenom henne varefter som jag borstar. Hela kroppen, samt benen.
 
Madeleine:
Vilka andra ridtravare skulle du vilja prova rida (dom som har bloggar alltså) och vilka andra ridtravar ryttare skulle få rida B? :)
 
Jag läser inte så många ridtravarbloggar, och har väl aldrig riktigt funderat på att vilja rida någon av dom. Men jag tycker det är en upplevelse att prova rida alla möjliga hästar. De ger alltid nån form av lärdom och erfarenhet. :-) Så mitt svar är väl egentligen alla ridtravare! Ingen särskild. :-)

Dom som får rida lilla B ska ha mitt fulla förtroende. Det är nog de viktigaste. :-)
 
Lina:
Hur ser du på att använda skydd? Har tänkt på att du ofta rider utan, inget illa menat absolut utan bara nyfikenhet! Även, vad har du för transportskydd?
Vad använder du för kamera? Tycker du alltid har så fina bilder :)
Vad skulle du säga är Bellies absolut bästa respektive sämsta egenskap?

Jag använder skydd när jag ska ut i skog och mark där det är massa rötter, stenar och sånt som de skulle kunna skada sig på. Dock slarvar jag med det. >,< Får bli bättre på det helt enkelt. Använder alltid skydd när jag hoppar. Aldrig när jag dressyrar (ibland lindor elr dressyrskydd för utseendets skull). Ser helt enkelt ingen mening med skydd om det inte finns skaderisk från yttre ting. :-)
 
Transportskydden jag har är ett par låga ifrån Bucas. UNDERBARA. Rekomenderas verkligen! Dom är sjukt följsamma och sitter där dom ska hela resan.

Jag har en Nikon D3000. Tack!

Bellies bästa egenskap är att hon är positiv till nästan allt! Den sämsta... att hon är så otroligt känslig (vilket kan vara både en fördel och nackdel).

Celina: När använder du benskydd?
Har du nån gång dom två senaste åren haft hjälptyglar på B?
 
När jag hoppar och när jag ska ut i skog och mark, t.ex vid klättring osv. :-)
Ja, martingal, som jag slutade med för kanske 1 år sen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0