Trimmat

Idag har jag och B ridit ett jobbigt dressyrpass i paddocken, ganska länge. Men de behövdes! Hon är ju som jag sagt väldigt tittig och spänd just nu, och idag var inget undantag. Jag fick gott bita mig i läppen för att inte strypa henne några ggr.. haha. Fy så fjollig hon var. Långa tyglar och en andaspaus var lösningen för att jag inte skulle go bananas. Hon var livrädd för saker som inte fanns, och som fanns, som t.ex ett rådjur i skogen. Då var hela den änden av paddocken livsfarlig. Hon var spänd, gick inte framåt, bröt av.
 
Men, det var ett väldigt bra ridpass och jag är väldigt nöjd! :-D Tro det eller ej. Men vi tragglade på där i olika övningar, delar av programmet vi tävlar imorgon, och ju mer jag red desto mer avslappnad blev hon. Avslutade med att rida igenom programmet 2 ggr och de gick riktigt bra. De är nästan så att hon behöver vara lite "trött" för att prestera som bäst. Eller ordentligt genomriden helt enkelt. Så därför tror jag det blir en lite längre framridning imorgon. Å andra sidan kanske det inte behövs lika mkt imorgon eftersom jag tog igenom henne ordentligt idag. Vi får se!
 
Och jag har lärt mig nåt nytt, eller poletten har liksom trillat ner nu. De som båda G har tjatat på mig de senaste lektionerna, om att lätta på ytter. Hur tusan ska hon kunna ställa sig när jag drar i yttertygeln samtidigt som jag försöker ställa med inner. Då knycklar jag ju bara ihop henne liksom. Men nu lättar jag på ytter när jag ställer med inner och vips så kan ju hästen faktiskt länga sin yttersida. Klokt va?! Haha. Vi får till och med till högergaloppen! Så jäkla roligt! Jaja.. Allt med ridning låter ju så himla lätt men är desto svårare att utföra. ;) Men det tar sig må jag säga!
 
En harmonisk och nöjd polle efter dagens ridpass!

Kommentarer
Postat av: Patricia

Gud vad sadeln ser liten ut!?
Eller är det bara vinkeln från kameran eller hur man säger? :)

Svar: Nä den är liten :-)
Josefine Fred

2013-09-15 @ 00:42:43
Postat av: Q ord & inga visor!

Just det här med yttertygeln är lite intressant faktiskt.Inledningsvis så är det ju lätt hänt att man inte har så mycket häst på yttertygeln vilket gör att det blir fokus på att få den dit så man får lika mycket häst i båda tyglarna där hästen tar lika mycket stöd.När man väl kommit så pass så måste man ju även kunna ge efter på den yttre tygeln precis som på den inre så att hästen får plats att forma sig bättre.
Det jag vill ha sagt är att du tänker helt rätt.För precis som du säger.Hon måste ju ha plast så man inte låser fast yttersidan, för gör man det så kan inte böjningen bli ärlig =)
mvh/Q

Svar: Tack Q för kloka ord! :-)
Josefine Fred

2013-09-15 @ 12:21:11
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0