Påskritt

Idag red jag och Bells iväg med ett gäng från Älva gård, på en påskritt. Vi red 2,5 timme. Endast skritt. :-) Jag satt barbacka med bettlöst då vi skulle fika halvvägs, och hästarna få beta. Hade supertrevligt!!
 
Bellie var dock allt annat än normal idag, haha. Huvva! Ville verkligen strypa henne. Hon var helknäpp. Hon var spänd kanske hela ridturen förutom 5 minuter sammanlagt. SJUKT spänd, rädd för allt, och så var hon helt i sin egna bubbla. Det var som hon inte ens märkte av att vi hade 5 andra hästar med oss. Blev hon rädd för nåt så fryste hon fast och sen backade hon rakt in i hästarna bakom oss. Bad jag om minsta lilla aktivitet bakifrån så vart hon skitknäpp och börja snurra med bakdelen och greja. Sen blev hon som en pansarvagn och lyssnade inte över huvudtaget när hon inte kände för det, utan bara plöjde fast jag bad om något. Så fick säga till henne på skarpen några ggr. Inte ens när vi hade fikapaus och det fanns GRÄS på backen kunde hon slappna av och äta. :S Och alldeles på slutet när vi var själva, höll de på gå riktigt illa.. för då står vi och väntar att en bil ska köra förbi oss, och så får hon en knäpp och ba tvärbackar rakt ut i vägen! Så bilen får vejja fort....och tur var väl det. Herregud... >.< Knäpphäst!
 
Nya tag imorn! ;>
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Silke

Hej! Först måste jag bara säga att du har en urfin blogg!!
Det jag tänkte på var ditt träns på blden.
Visst är det ett Micklem COMPETITION träns? Funderar på att köpa ett micklem och undrar om det går att rida bettlöst med competition varianten.
http://silkez.blogg.se/2014/april/micklem-competition-horseware.html#comment

Svar: Hej och tack!! :-) Kul att du hittade hit. Nej det är inte konstruerat att rida bettlöst på. Dock har jag gjort en egen variant som synes på bilden. ;-) Endast använt i skritt och bara den ridturen.
Josefine Fred

2014-04-26 @ 21:01:41
URL: http://silkez.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0