Massage + skritt

I förmiddags for jag upp till B för en andra gång. Tog in henne och gick igenom henne med en massage-omgång, med fokus på bakdel. Och så "pressade" jag ut sittbenen på henne. Hon var nämligen lite spänd bak i rövva, så när man petade där så liksom röck hon lite. Så jag körde igenom henne där och sen var hon kanon. Sen pressade jag ut sittbenen och det tyckte hon var SÅÅÅ skönt. Den övningen fick jag göra för några år sedan då B hade gjort en slide-stop i hagen som gjort henne öm i baken, typ en muskelbristning. Det var på samma ställe idag så jag gjorde den övningen ifall att det skulle hjälpa något. Hon tyckte det var svinskönt och tröck tillbaka vilket de ska göra, och sen tuggade hon massor på båda sidorna = något släppte.
 
Hon tyckte det var riktigt skönt med en massageomgång, surade ingenting utan bara njöt faktiskt. Det är ovanligt!
 
Sen skrittade vi ut barbacka, och bort till paddocken så jag kunde rida några volter och bli av med mina hjärnspöken, haha. Hon var jättefin! Mjuk, reglerbar och lyhörd. Hade inga som helst problem att spåra och kliva på med sina bakben. Jättefin var hon. Enda ggn hon blev struttig är när hon blev spänd, och hittade nåt skoj att titta på. Som hon alltid varit. Så gårdagens fundering beror med största sannolikhet att det var hoppning, och då är hon alltid så förväntansfull, för hon vet verkligen när vi ska hoppa. ;-) Hon har ju svårt att uppföra sig emellanåt, hon blir stark och studsar och grejjar lite och vill liksom iväg. Så att börja skrittjobba henne då är liksom ingen idé, därav den struttiga skritten. Jag började känna efter för noga helt enkelt.
 
Red lite öppnor och lite skänkelvikning. Det är lite besvärligt med att göra skänkelvikning undan höger skänkel, men det har ju mkt med min ridkänsla att göra oxå för det varvet är mitt svåra varv och Bellas svåra varv så det har sin förklaring. Vi kämpar på! Och vi startar imorgon och gör det bästa vi kan... :-)

Kommentarer
Postat av: Monika

Har du någon mejl man kan kontakta dig på? Hade gärna velat ha lite råd av dig :)

Svar: absolut! [email protected]
Josefine Fred

2014-04-12 @ 14:01:23
Postat av: Linda

Hur gör du det? trycker ut sittbenen?

Svar: Jag lägger min hand på sittbenet o lutar mig svagt tills hon trycker tillbaka, då trycker jag försiktigt mer o mer. ;-)
Josefine Fred

2014-04-12 @ 17:22:35
URL: http://stjarnstralar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0